Alsnog Turk in bestuur deelgemeente

0
1

In de gemeenteraadsverkiezingen van maart had de PvdA in de grote steden opvallend goed gescoord. Dat was vooral toe te schrijven aan de massale opkomst van allochtone kiezers. Door stemmen uit eigen kring waren vele allochtone raadsleden op de lijsten omhooggeschoten.

In Feijenoord kreeg de PvdA 14 van de 25 zetels in de deelgemeente. Toch werden aanvankelijk de drie PvdA-kandidaten voor het bestuur weggestemd. Meteen wezen alle vingers naar zes deelraadsleden van Turkse afkomst.

Een deel van de PvdA zat ermee in de maag. De partij mocht vooral niet de indruk wekken dat zij de oren liet hangen naar allochtone groepen. Anderen begrepen het probleem niet. In een deelgemeente met zoveel Turken was een Turkse bestuurder toch logisch?

De vierde bestuurder is er nu. Hij heeft ruime ervaring als FNV-bestuurder, waarbij ook met ‘deelbelangen binnen de eigen achterban’ rekening moest worden gehouden, meldt het persbericht. Want Gülami Yesildal is Turks, schrijft de Volkskrant.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here