Aardbeving in noordwesten van Turkije

3
6

Een aardbeving met de kracht van 5,2 op de schaal van Richter heeft vrijdag de bewoners van Istanboel en andere steden in het noordwesten van Turkije opgeschrikt. Volgens de eerste gegevens van de overheid raakte niemand gewond, aldus de Turkse televisie.

Het epicentrum van de aardschok bevond zich ten zuiden van de Zee van Marmara in de provincie Balikesir. Daar zijn een minaret van een dorpsmoskee en twee lemen huizen ingestort, meldde het persbureau Anadolu onder aanhaling van de politie. Andere schade is niet bekend.

Omdat zeven jaar geleden bij een zware aardbeving van 7,4 op de schaal van Richter meer dan 18.000 mensen omkwamen, wordt gevreesd dat er aan de Zee van Marmara in een niet zo verre toekomst een nieuwe zware aardschok kan volgen, die ook voor Istanboel rampzalige gevolgen kan hebben.

3 REACTIES

  1. die grote, die ene die in het verleden van constantinopel, Byzatium en istanbul voor dood en verderf heeft gezorgd, die komt nog…

    helaas, het is moeilijk toe te geven, maar istanbul zal niet zo mooi blijven als het nu is…

    om de 200 jaar komt ie terug!

  2. Twee jaar geleden was er een docu op de tv. Er werd gezegd dat er binnen een paar jaar een enorme aardbeving zal komen. Ik heb toen de meteorologische dienst gebeld om te vragen of het niet een beetje paniekvoetbal was, maar zij beaamden het. De klap komt binnenkort. Maar niemand weet wanneer.

  3. Ik heb deze docu ook gezien, en idd het zal een hele zware aardbeving gaan worden.
    Schrok dan ook dat ik nu de berichtgeving zag dat er een aardbeving van 5,2 op de schaal van richter was geweest. Ik hoop dat die hele grote nog heel lang mag uitblijven maar vind dat de turkse bevolking toch gewaarschuwd zou moeten worden dat dit ooit in de toekomst kan gebeuren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here