Turkse VN-soldaten in Libanon

0
1

In Beiroet zijn gisteren 260 Turkse soldaten en technici gearriveerd die de VN-vredesmacht in Libanon komen versterken. Zij zullen waarschijnlijk bij de zuidelijke havenstad Tyrus worden gestationeerd en bruggen en wegen herstellen die kapot zijn geschoten in de 34 dagen durende oorlog tussen Israël en de Libanese Hezbollahmilitie, waaraan op 14 augustus een eind kwam.

Eerder deze week kwamen al enkele Turkse kwartiermakers in Beiroet aan en een Turkse fregat helpt al bij het bewaken van de Libanese wateren. De Turkse regering heeft gezegd dat het contingent in totaal 681 manschappen zal tellen.

NAVO-lid Turkije is het enige moslimland dat troepen bijdraagt aan Unifil. Sommige Turkse parlementsleden hebben bezwaar gemaakt tegen de bijdrage, vanwege de kans dat Turkse militairen tegen medemoslims zullen moeten vechten om Israël te verdedigen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here