Antillianen: ‘Politie trekt Turken voor’

0
4

Antillianen in Oud-Charlois (Rotterdam) voelen zich opgejaagd en achtergesteld sinds ze een samenscholingverbod kregen. Het verbod is gekomen op voorspraak van de Turkse moskee. Het moskeebestuur was de overlast meer dan zat; de Antillianen zouden luide muziek draaien, drugs gebruiken, bier drinken en vrouwen nafluiten.

Een Turks PvdA-deelraadslid bracht de kwestie aan de orde en uiteindelijk kwam het tot een samenscholingsverbod, dat nu kwaad bloed zet. Antillianen zijn verbolgen over het feit dat enkel zij worden aangesproken door de politie. ,,Een wet geldt toch voor iedereen? Nou, dit is alleen van toepassing op ons. Als de Turken hier staan worden ze met rust gelaten,’’ zegt een Antilliaan in het Algemeen Dagblad.

De politie ontkent dat Antillianen strenger worden aangepakt. ,,Dat is misschien hun perceptie, maar het samenscholingverbod geldt voor iedereen,’’ verzekert een woordvoerder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here