Veel arme Turken in België

1
6

Liefst 58,9 procent van de personen van Turkse herkomst in België hebben een inkomen dat onder de Europese armoedegrens van 777 euro per maand ligt. Dat blijkt uit resultaten van een onderzoek in opdracht van de Koning Boudewijnstichting.

Van de Marokkanen in België leeft 55,6 procent onder de armoedegrens. Voor Italianen is dat 21,5 procent en voor autochtone Belgen 10,16 procent. Uit de studie komt ook naar voor dat 38,7 procent van de personen van Turkse herkomst en 25 procent van de mensen van Marokkaanse origine maandelijks moeten rondkomen met minder dan 500 euro.

Dat allochtonen een grotere armoederisico lopen, is onder meer te verklaren door hun lage scholingsgraad, hun gebrekkige kennis van het Nederlands en/of het Frans en de discriminatie die zij ondervinden op de arbeidsmarkt, in het onderwijs en bij huisvesting. Het is de eerste keer dan in België armoede bij personen van vreemde herkomst wordt onderzocht.

1 REACTIE

  1. hAHAHHA Dat denken ze ja ….Officiele cijfers zijn misschien zo maar in de realiteit is het heel anders..Turken in Belgie zijn rijker als de Turken in Nederland over het algemeen…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here