Jihad populair onder Turkse jongeren

4
1

Elsevier.nl schrijft vandaag dat de jihad tegen het Westen een groeiende populariteit onder jongeren van Turkse komaf geniet. Steeds vaker duiken zij op in kringen van moslimextremisten en netwerken van islamitische terroristen.

Dat constateert de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) in zijn driemaandelijkse rapport Terroristisch Dreigingsbeeld waarvan vandaag een samenvatting naar de Tweede Kamer gaat. De radicalisering onder jonge Nederlandse moslims houdt aan, en een groeiend deel is ook bereid geweld te gebruiken tegen de westerse samenleving, zo blijkt uit de rapportage.

Bovendien verandert de samenstelling van lokale ‘jihadistische netwerken’. Hadden die voorheen een overwegend Marokkaans karakter, de NCTb stelt vast dat een groeiend aantal Turkse moslimjongeren eigen extremistische terreurcellen aan het vormen is.

De Turkse moskeekoepel Milli Görüs Noord Nederland ziet geen tekenen dat jonge Turkse Nederlanders radicaliseren. Ook is er dus geen sprake van een toename, zegt voorzitter ner Hamurcu maandag in een reactie op een rapport van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb).

„Wij zijn al jaren bezig om te zorgen dat jongeren niet radicaliseren. Zodra een jongere ander gedrag gaat vertonen, grijpen we in”, stelt Hamurcu. Hij begrijpt dan ook niet hoe de NCTb tot de conclusie komt dat steeds meer jongeren van Turkse afkomst radicaliseren. Hamurcu: „Het slaat nergens op.”

4 REACTIES

 1. Ik geloof hier niet veel van,

  Altahans het is niet optisch zichtbaar, Ik kan me wel voorstellen dat Turkse jongeren zich steeds meer gaan ergeren aan wat er de laatste tijd zich meer afspeelt, Racisme, Twee maatstaven, Selectief beleid, kanloos zicht, haat, onverdraagzaamheid, Buitensluiting, en de Westerse (nederlandse M E D I A ) die niet erg objectief naar zaken kijkt. Kijk alleen maar al naar een simpel politiek kwestie zoals de EU situatie van Turkije, ieder weldenkend mens weet dat Turkije in haar eentje meer dan een paar Roemenie’s en Bulgarije’s bijelkaar is, maar ja…

  Waar men vroeger voorzichtig goed oplette wat men zij, verschuilt men zich tegenwoordig achter vrijheid van meningsuiting ook al kwetst men elkaar hierdoor,

  Mensen zijn nou enmaal emotioneel sneller beinvloedbaar als het om Religie gaat, en tegenwoordig is het een gewoonte geworden om ermee te spotten, Het spotten gebeurt niet alleen door dom (extreem rechts) , maar ook slim ( wijs, elite) De Paus, ja ja …………

  Ach ja, De turk wordt weer slecht in daglicht gebracht. Jammer en onterecht,

  Het betreft waarschijnlijk incidenten

 2. Het is gewoonweg schandalig voor woorden
  Vanavond werd deze berichtgeving in het 20:00 uur journaal gebracht.
  Ook werden er tweetal zogenaamde turkse jongeren geinterviewd die deze onderzoek beaamden
  het verbaasde mij om het feit dat ze mohammed en mostapha heetten, praatten Nederlands met een duidelijke marokkaanse accent en ze leken bij lange na niet op Turkse jongeren.
  ik was stomverbaasd hoe in hemelsnaam de NOS zo’n fout kon maken waarbij ze twee marokkaanse pubers woorvoerder kon laten zijn van de turkse jongeren.

  Al met al hebben ze hun fout in het 22:00 uur journaal toegegeven. Het werd niet meer uitgezonden doordat de turkse jongeren geen turkse jongeren bleken te zijn

  Maarja, hoeveel mensen hebben “alleen” maar het journaal van 20:30 uur gezien??

 3. Jason Walters zat bij de hofstadgroep, conclusie Amerikanen radicaliseren. Het voorpagina-nieuws wordt steeds beter in Nederland!

 4. Al Gore heeft met a inconvenient truth duidelijk gemaakt, dat dit land onder zee ligt. Amsterdam heeft een rasistische politie en een nazirechtbank. Nu nog even de dijk bij Schiphol lek prikken en er kan geen vliegtuig meer landen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here