Chirac zegt sorry tegen Turkije

13
3

De Franse president Jacques Chirac heeft de Turkse premier Tayyip Erdogan zijn excuses aangeboden voor de wet die donderdag door het Franse parlement is aangenomen en die het ontkennen van de Armeense genocide strafbaar maakt.

Chirac heeft zaterdagochtend gebeld en sorry gezegd, zei Erdogan zaterdag tegen partijgenoten. De Turkse premier, zo schrijft de Franse krant Le Monde, zei dat Chirac heeft beloofd alles te doen wat hij kan. Chirac moet de wet nog tekenen. Doet hij dat niet, dan wordt de wet niet ingevoerd.

Volgens de Franse krant dringt Erdogan er bij Chirac op aan dat de Franse president intervenieert om de relatie tussen Turkije en Frankrijk niet te schaden.

13 REACTIES

 1. Kijk daar heb je het al!! die fransen. proberen op te naaien, en dan zien ze dat turkije toch slimmer is. dan gaan ze slijmen.

  • Als je liegt,moet je later altijd sorry zeggen.
   Dat is heel normaal.
   Het ging de fransosen alleen om de stemmen.
   Je weet vast wel van wie. En als ze de stemmen hebben,voeren ze het niet uit. Das pas kicken!
   AAN ELKE LEGEN KOMT EEN EIND!

   Zo zie je maar weer.

 2. Ze kunnen die sorry aan hun moeder verkopen. Ik zeg doorgaan met handelsboycot en de Algerijnse genocide wet invoeren. Weg met Frankrijk, stelletje lafaards.

  • Ze hebben inderdaad 12% van de Algerijnen
   Vermoord. Als dat geen genocide is?
   Hoe was het ook alweer? De pot….

 3. Excuus kan hij in zijn Franse reet steken, de laffe hond. Gewoon doorgaan met handelsboycot van 4,5 miljard en ook de Algerijnse genocide wet invoeren.

  Daarna iedere Fransman/vrouw die Turkije binnentreedt bij de douane vragen of ze de Algerijnse genocide erkennen. Zeggen ze nee, hup per direct de cel in.

 4. Kijk dat de Fransen dom en laag bezig zijn weten we al, maar waarom moeten wij hetzelfde doen, kom op wij Turken zijn niet zo, graag zo houden;)

  Overigens dat Chirac zijn excuses aanbiedt, is alleen maar protocol!

 5. Met een handelsboycot schieten we helemaal niks mee op. die Renault fabrieken die in Bursa staan levert banen op aan honderden mensen. het is niet zo eenvoudig om snel uit emotionele redenen conclusies te trekken.
  Laat ik voorop stellen dat ik ook TEGEN Frankrijk ben.

 6. Van een Frans excuus is geen sprake. Welke bronnen raadpleegt de Turkse media eigenlijk ? Er is wel een gesprek geweest met Erdogan, dat is zeker. Waarschijnlijker is het dat Chirac heeft gezegd dat hij de beslissing weliswaar betreurt, maar dat dat is nog altijd geen excuus.

 7. Een land dat nooit verslagen is heeft veel vijanden !
  Mocht Turkije dit in de geschiedenis gedaan hebben dan hadden ze nu ook in Wenen Turks gesproken en waren ze van geloof veranderd ! Maar ja we waren weer te aardig zoals altijd.
  Dus geen verhalen over genocide meer !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here