Turken bepalen gedragslijn

0
3

Verschillende Turkse organisaties, politici en belangstellenden komen zondagmiddag bijeen in Capelle aan den IJssel, om een gezamenlijke gedragslijn op te stellen. Dat schrijft de Telegraaf. Aanleiding voor de bijeenkomst is de discussie over de Armeense kwestie en het schrappen van Turkse politici van de kandidatenlijsten van PvdA en CDA vanwege hun standpunt in die discussie.

De gedragslijn moet voorkomen dat „de Armeense kwestie schade toebrengt aan de relatief grote participatie van de Turkse gemeenschap en in het bijzonder de deelname aan de komende verkiezingen”. Veel Turken in Nederland zouden van plan zijn niet te gaan stemmen tijdens de Tweede Kamerverkiezingen op 22 november, uit protest tegen het verwijderen van drie Turkse kandidaten van de kieslijsten schrijft de krant.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here