Pechtold(D66): meten met twee maten

8
3

Alexander Pechtold, lijsttrekker van D66, heeft tijdens het D66 congres gisteren in de RAI te Amsterdam aandacht gevraagd voor twee recente Turkse onderwerpen. Hij vroeg zich af waarom er kritisch wordt gekeken naar het schenden van mensenrechten in Turkije, terwijl de Amerikanen er keer op keer mee wegkomen.

Ook bekritiseerde hij het onderwerpen van Turkse (kandidaat)kamerleden aan een zogenaamd publiek examen over de Armeense kwestie, terwijl aan ‘Hollandse’ collega’s niet wordt gevraagd wat zijn vinden van de politionele acties (twee bloedige militaire acties waarmee Nederland probeerde de onafhankelijkheidsstrijd van de Indonesiërs de kop in te drukken).

Een deel van zijn speech:

…Wat is de geloofwaardigheid van de NAVO, van Europa,
als we terecht van Turkije vragen om waarborg van de mensenrechten
en de Amerikanen er keer op keer mee wegkomen?
Dat is kennelijk een kwestie van jammer dan.
En dan nog iets.
Waarom meten we met twee maten?!
Waarom zou ik Fatma, een Nederlands Kamerlid,
aan een publiek examen onderwerpen
als het gaat om wat er begin vorige eeuw in Armenië is gebeurd.
Dat vertik ik.
Mij wordt ook niet gevraagd wat ik vind van de politionele acties.
We meten met twee maten…

8 REACTIES

 1. Klasse uitspraak!Door deze opstelling heb je mijn stem D66, CDA en PvdA kunnen wat mij betreft doodvallen met hun kamerleden slappe hap “Coruz” en No Brains”Albayrak” , bijna 99% van de Echte Turken vinden de genocide kwestie op dit moment maar van een kant belicht en dat is alleen de Armeense kant.
  Helal olsun voor deze opvatting, meneer Pechtold.

 2. Ik vind dat er eindelijk een persoon is die die verder kan kijken dan zijn neus lang is. NIET METEN MET TWEE MATEN.

  D66 word de nieuwe partij.

 3. Pechtholt’a bravo! Oprecht gesproken. Daar draait het toch ook precies om. Waarom worden turkse parlementariers opeens op de proef gesteld? Als ze niet erkennen worden ze van de lijst gehaald, ja dat is lekker democratisch zou je bedoelen. Echt heb die k.u.t pvda nooit vertrouwd. ze roepen alleen maar wat de publiek wil horen. mijn stem gaat van oudsher naar de meest pro-europees en pro-turkije partij aller tijden en dat is de D66.

 4. Mijn stem hebben ze ook, en ik ga proberen zoveel mogelijk mensen over te halen om niet op de Pvda en CDA te stemmen. Ook mensen uit mijn omgeving die niet op de hoogte zijn van de ontwikkelingen in Nederland zoals bijvoorbeeld ouderen etc.

 5. Ik ben het ook helemaal mee eens. Ik ben zelf lid van de PVDA maar ga zeker stemmen op Pechthold. Wij zouden eigenlijk de Turkse gemeenschap moeten mobiliseren om PVDA en CDA te boycotten en onze mening te uiten. Steun D66!! De partij die niet met twee maten meet !! Dat moeten we scanderen. Wie heeft er een idee..Mail mij..!! Ik sta open voor effectieve ideeen..!!

 6. Hoe kunnen jullie op een partij stemmen zonder te weten waar ze voor staan. Alleen omdat zo’n vent zegt wat wij willen horen stem je op die partij?! We hebben er wel de rest van de regeerperiode mee te leven.
  We moeten kijken naar de standpunten voor de verandering en niet domweg stemmen!!!!

  • Waarom zouden ze het niet weten?
   De VVD draait toch ook van links naar rechts.
   De ene keer zijn ze VERWILDERD en de andere keer zijn ze tegen. Weet jij het wel dan?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here