Turken overwegen verkiezingsboycot

1
4

Vertegenwoordigers van de Turkse gemeenschap in Nederland komen zondag in crisisberaad bijeen om te voorkomen dat Turkse Nederlanders de politiek massaal de rug toekeren. Daarover schrijft de Volkskrant donderdag. Aanleiding is de ophef over Turkse kandidaat-Kamerleden die de Armeense genocide in 1915 in Turkije ontkenden en door hun partijen, CDA en PvdA, van de kieslijst werden gehaald.

Een groot deel van de ongeveer 367 duizend Turken in Nederland overweegt een boycot van de Tweede Kamerverkiezingen op 22 november. Zij voelen zich niet langer welkom, verklaart voorzitter Sabri Kenan Bagci van het Inspraakorgaan Turken in Nederland (IOT). Juist de Turkse minderheid blinkt normaal gesproken uit in politieke participatie. Veel van hen stemmen traditioneel op de PvdA.

Bagci heeft voor zondag alle negen landelijke Turkse federaties en sleutelfiguren uit de Turkse gemeenschap in Utrecht ontboden om een antwoord te bedenken op de crisis. Daarmee moet worden voorkomen dat ‘de Armeense kwestie schade toebrengt aan de grote politieke participatie’ van Turken in Nederland.

1 REACTIE

  1. Ik snap de Turken niet dat ze PvdA stemmen
    Die partij is een nog grotere vijand van Turkije
    Dan pvv of wat dan ook ze heben jaren lang
    Onder tafel de PKK gesteund en nu steunen
    Ze die onruststokers op het taksimplein

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here