Vliegtuigkaping is protest tegen paus

3
3

Een toestel van de Turkse luchtvaartmaatschappij Turkish Airlines is dinsdagmiddag gekaapt door twee Turkse mannen. Het tweetal wil met hun actie protesteren tegen recente omstreden uitspraken van paus Benedictus XVI over de islam en tegen zijn voorgenomen bezoek aan Turkije in november. Dat hebben Italiaanse en Griekse media bericht.

De Boeing 737 was met meer dan honderd passagiers en zes bemanningsleden op weg van de Albanese hoofdstad Tirana naar Istanbul. In Grieks luchtruim verstuurden de piloten gecodeerde signalen over een kaping aan boord.

Update: 4 oktober 2006
Een tot het christendom bekeerde Turkse kaper zou met zijn actie dienst in het leger van het islamitische Turkije hebben willen voorkomen, meldden Turkse autoriteiten.

Aanvankelijk was gemeld dat er twee kapers aan boord waren van de Boeing 737-400, die op weg was van Albanese hoofdstad Tirana naar het Turkse Istanbul. Volgens Turkse media was de actie een protest tegen de recente omstreden uitspraken van paus Benedictus XVI over de islam en tegen zijn voorgenomen bezoek aan Turkije in november.

De gearresteerde kaper zocht juist hulp van de kerkvorst in Rome om onder de dienstplicht uit te komen. De 28-jarige gewetensbezwaarde zou de paus eind augustus hebben geschreven.

3 REACTIES

  1. NTV en vele andere bronnen melden dat het gaat om een kaping waarin de kapers asiel aanvragen in Italie en bij de Paus omdat een van hen Christelijk zou zijn en zijn dienstplicht alleen op deze manier denkt te ontvluchten…

  2. Inmiddels is bewezen dat het geen protest betreft tegen de uitspraken vd paus, maar om iets totaal anders. Daarnaast ging het om 1 kaper en niet 2!

    Hoezo vooroordelen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here