PvdA: referendum toetreding Turkije

8
2

De Nederlandse bevolking moet de mogelijkheid krijgen om zich via een referendum uit te spreken over de toetreding van Turkije tot de Europese Unie. Het PvdA-verkiezingscongres heeft zaterdag een amendement hiertoe opgenomen in het verkiezingsprogramma.

De partij vindt dat de voorbereiding van verdere uitbreiding van de EU met onder andere Turkije kan doorgaan, maar stelt hieraan wel voorwaarden. Zo moeten nieuwe leden voldoen aan alle criteria en moet de unie eerst zelf hervormen. In het conceptverkiezingsprogramma stond alleen dat onder de bevolking ‘voldoende draagvlak’ moet zijn voor verdere uitbreiding. De PvdA-leden hebben nu specifiek het referendum opgenomen in het programma als middel om dit draagvlak te peilen.

8 REACTIES

 1. Waarom hebben wij geen referendum gehouden toen Polen toetrad en nu Bulgarije en Roemenie???

  Ik stemde altijd PvdA, nu dus niet meer!

 2. ik heb god gloeiende godverdomme op deze kut partij altijd gestemd. Nooit meer dus,al komt goede oude den uyl weer terug. nu is de vraag op welke partij moeten we dan stemmen. persoonlijk ga ik niet stemmen,mist een turkse p.partij opgericht wordt,of een(echt)turk zich onafhankelijk kandidaat stelt. die heeft mijn stem.

 3. Nou, ik zou maar blij zijn. Anders moeten we wachten tot 2015:S en geloof me, als het aan de andere politieke partijen lag zouden we nooit europese lid worden (VVD, CDA, PVV,EEn NL). Wat ik wel belachelijke vind is dat bulgarije (Nationaal bruto product per inwoner = 5600 dollar) vanaf 1 januari toe mag treden en turkije niet (Nationaal bruto product per inwoner = 8200 dollar). Waar het op neer komt is dat we islamitisch land zijn!!!

  In wezen zou ik nog niet eens willen dat turkije t europese lidmaatschap moet nemen. Als het zo doorgaat; mat al die balkan landen, oost-europese landen, zullen we uitendelijk armer zijn dan turkije.

 4. er moet gewoon een partij als MHP in nederland komen,
  maar dat mag zeker niet , omdat de partij extreem rechts is en volgens nederlanders haat opwekt,

  maar het lpf en éénnl mogen zeker wel.?¿

  vrijheid van meningsuiting in nederland? >> NIET DUS!!

 5. Voorheen noemde ze de PvdA de partij van de allochtonen, waarschijnlijk moeten ze die corrigeren naar Anti-Allochtonen, en o ja, alternatief stem advies “D66”, zie verhaal van Pechtold omtrent TR, heb nooit op ze gestemd, weet ook de rest van het partijprogramma niet, maar ik ben het leuk zat, die shit PvdA.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here