Oçalan roept op tot staakt-het-vuren

5
1

De gevangen Koerdische leider Abdullah Oçalan heeft zijn separatistische beweging PKK opgeroepen om een staakt-het-vuren af te kondigen. „De PKK zou geen wapens mogen gebruiken, behalve wanneer ze worden aangevallen met het doel hen te vernietigen”, citeerde het Koerdische persbureau Firat uit een verklaring van Oçalan.

Door een bestand zouden de Koerden onderhandelingen met de Turkse regering kunnen openen. „Een dergelijk proces is heel belangrijk om een democratische unie tussen Turken en Koerden te kunnen opbouwen. Met dat proces kan de weg naar een democratische dialoog worden geopend”, aldus de verklaring.

5 REACTIES

 1. het leger in Turkije staat nu minder dan ooit open voor een democrtaisch dialoog…

  sterker nog; het leger is weer terug in de politiek…de tijd zal laten zien waar en op welke manier!

 2. ow hoor wie het zegt,
  meneer öcalan die miljoenen doden op zijn naam heeft staan, omdat hij een eigen land wil, zegt dat zijn volgelingen de wapens moeten neerleggen, tenzij ze aangevallen worden met als doel de koerden te vernietigen!?

  in de tekst staat:
  behalve wanneer ze worden aangevallen met het doel hen te vernietigen ?

  sinds wanneer is er ooit zo’n bevel gekomen dan?

  mijn strond is meer waar dan öcalan, vieze moordenaar

  yasa Mustafa Kemal Pasa YASA!!!

 3. Stuur ze lekker naar Irak, daar kunnen ze dankzij Amerika koerdistan opbouwen of bombarderen wat ze willen, de president van dat land Talabani is ook een koerd, wel raar eigenlijk he, wist niet dat de meerderheid in Irak koerds was want die zijn toch allemaal naar Nl gevlucht, of zijn dit Amerikaanse spelletjes, en wat betreft ocalan, abughraib lijkt me wel een optie zien wij ook nog wat leuke vakantie fotos want wij Turken mogen niet meer folteren in de gevangenis, en anders Guantanamobay hebben ze eindelijk wel een “echte Terrorist” te pakken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here