Politici worstelen met kwestie Armenië

25
8

CDA-KamerkandidatenHoe moet het CDA omgaan met twee kandidaat-kamerleden van Turkse afkomst die de genocide in Armenië ontkennen? Vorige week nog schaarden de twee zich achter het partijstandpunt dat de volkerenmoord in 1915 erkent.

Maar in een Turkse krant stelden de twee gisteren dat zij nooit verklaringen over de Armeense genocide hebben onderschreven. Hoe zit het nu? EenVandaag, het nieuws- en actualiteiten programma van de TROS en AVRO op Ned.1, besteedt aandacht aan deze kwestie.

25 REACTIES

 1. Hoe ze met hen moeten omgaan? Die twee kamerleden applaudiseren dat zouden ze moeten doen, Kwestie armenie welke kwestie? het waren de armenen die de volkerenmoord pleegden het waren de armenen die genocide pleegden!!!! WEET MEN WEL HOEVEEL MASSAGRAVEN ER ZIJN GEVONDEN?

 2. dus die **** van een nebahat albayrak erkent de armeense genocide, anders zou ze uit de partij gezet worden, op haar stem ik dus niet meer… landverrader

 3. Erdogan…

  kan me niet voorstellen dat SP en GL een ander standpunt zouden innemen…

  Als er al Turken op de lijst voor de 2e kamer verkiezingen van de SP of Groen Links staan, dan moeten die sowieso ook de partijstandpunten hebben geaccepteerd, en dat betekent dus dat je sowieso niet op een Turk Kan stemmen in NL!!! :-))

 4. Kwestie Armeense Genocide

  Dit is een Politieke onderwerp. Turkije heeft zijn arschieven volledig opengesteld aan iedereen, ook voor mensen buiten Turkije. Alle wetenschappers zijn welkom.

  Vele westerse geschiedkundigen hebben ook bevestigd wat er gebeurd was. Er was geen sprake van een Armeense Genocide.

  Wat was er dan wel?

  Er waren geloof ik iets van een miljoen Armeniers. De exacte aantallen kan je terugvinden in de Ottemaanse Arschieven. Hoeveel Armeniers dood zijn gegaan weet ik niet maar wat ik weet is dat het aantal gesteld door het westen elke decenia hoger werd. Het begon met honderdduizenden en nu stellen ze zelfs getallen voor als twee miljoen…(het aantal totale armeniers waren zelfs nog minder) …

  Het aantal Turken waren voordat allerlei oorlogen uitbraken rond de 40 Miljoen. Nadat de oorlogen waren afgelopen waren de aantal Turken die overbleven rond de 13 Miljoen.

  Wie heeft bijna 30 Miljoen Turken vermoord???

  Wie was zo sterk genoeg om 30 Miljoen Turken te vermoorden???

  Waarom zijn er zoveel Turken vermoord ????

  Het antwoord is heel simpel… De Turken waren niet met hun tijd meegegaan en moesten daarom uitgeschakeld worden zodat het westen kon profiteren van de Olie in het Midden-Oosten die op Turkse grondgebied was. Het Huidige Turkije was tevens de toegang tot het Midden-Oosten.

  Olie…………..Ook toen was dat het antwoord.

  Belangen……….de sterken verdelen dat onder elkaar en verscheuren de zwakkeren….

  Alleen dat verscheuren van de zwakkeren was niet helemaal gelukt… hij leeft nog en heet Turkije.

  Armeniers zijn misbruikt en zijn het slachtoffer geworden van hun dromen die hen voor het ogen werd gehouden door het westen. Toen zij niet op Turkse grondgebied een eigen staat konden oprichten hebben ze zoveel mogelijk moslims vermoord als dat kon. Het aantal Turken vermoord door Armeniers is relatief weinig gezien het aantal Koerden die vermoord zijn door Armeniers…..

  Er zijn geweldig veel Koerden vermoord door Armeniers….diezelfde Koerden die in clan verband leefden hebben zeker ook later wraak genomen op de Armeniers. Het Turkse leger heeft Armeniers zelfs beschermt tegen de Koerdische clans die wraak wilden nemen.

  Mijn vraag….

  Waarom maakt het westen zich niet druk om de 800.000 Bosniers die vermoord zijn door de Serviers…

  Of de vele Turken vermoord door en onder invloed van het westen….dat zijn er in Turkije wel 30 Miljoen…

  Of waarom maakt het westen zich niet druk om de 70 Miljoen Turken die vermoord zijn in Midden Azie vermoord door het Tsaar en stalin bewind samen met de Mao bewind…

  Meten met twee maten…

  Het is verkeerd, ondanks alles zou onze doel als mensheid vrede moeten zijn. Er hoeven maar twee wetenschappers tevoorschijn te komen en aan bommen werken….

  met die bommen kunnen zij zichzelf en de gehele mensheid de ruimte inschieten en de aarde in honderden splinters doen breken….zo krachtig kunnen onze bommen zijn ….

  wij de mens is in staat zichzelf te vernietigen…

  Kom laten we verstandig zijn en elkaar met rechtvaardigheid behandelen anders zullen we met zijn allen verliezen.

  Turkse Jongeman

 5. genocide door armenen
  wat europa door de vingers ziet,
  maar wij niet

  deze volgende sites geven weer wat de armenen hebben gedaan, en dit is pas een paar jaar geleden gebeurd…

  http://video.google.nl/videoplay?docid=-376140689823891223&q=azeri

  http://video.google.nl/videoplay?docid=-8726686164740320461&q=azeri

  http://tallarmeniantale.com/mccarthy-erzurum.htm

  http://www.azerigenocide.org/photos.htm

  het valt me trouwens op dat mijn vorige comment gewist is, maar hier komt gewoon een tweede.

  de waarheid is HARD!

 6. huismus ga jij maar even je huiswerk maken ofzo,

  tuurlijk ben je wel een landverrader als je het eens bent met de armeense genocide, want dan ben je het met de leugens eens met landen die jou vaderland kapot willen maken,

  dus kom mij niet vertellen wat een landverrader is,
  huismus’mu ne pog san

 7. beste Turkse jongeman,
  agzina saglik !
  de laatste passages in je betoog zijn heel belangrijk.
  De vrede bewaren is belangrijk.
  Het westen realiseert zich waarschijnlijk niet welke wonden ze openhalen met hun ongefundeerde standpunten mbt de ‘armeense genocide’ .
  Het westen kan momenteel denken er goed aan te doen deze door jarenlange propaganda gevoede onjuiste standpunten jegens de Turken in te nemen, uiteindelijk zullen zij aan het kortste eind trekken en zal de westerse wereld hier zeer negatieve gevolgen van gaan ondervinden.
  Het Midden-Oosten is al niet stabiel met zijn nog geen 100-jaar geleden door de imperialisten verzonnen landen, en als je onbehouwen gaat rommelen aan kwesties die ons Turken zeer aan het hart gaan, dan heeft uiteindelijk de mensheid een zeer groot probleem.

  Laat men vooral niet vergeten:
  – de Turken zijn niet degenen die voor een paar centen en eigenbelang zijn volk heeft verkocht
  – de Turken zijn niet degenen die nu niet voor hun standpunten kunnen opkomen doordat ze hun ziel destijds verkwanseld hebben aan de imperialisten
  – de Turken zijn niet degenen die hun normen en waarden verlaagd hebben naar beestachtige niveaus

  – de Turken zijn het volk dat in staat is om zich te verenigen in zeer erbarmelijke omstandigheden
  – de Turken zijn het volk dat is herrezen, ondanks het mes dat tegen zijn keel werd gedrukt
  – de Turken zijn het volk dat zich heldhaftig heeft verzet tegen zijn bezetting door zichzelf overschattende imperialistische westerse mogendheden
  – de Turken zijn het volk dat in staat is in 1 generatie reuzesprongen te nemen in haar ontwikkeling
  – de Turken zijn het volk dat dat zijn trots en eer altijd zeer hoog heeft staan …

  Denk na !!!

 8. De Nederlandse politiek stelt geen ene reet voor.. eerst die comedy met Hirsi Ali, en nu dit..?? Het is ook werkelijk waar niet te geloven! Echt een heel vies spelletje word er nu gespeeld.

  Hoezo democratie? Tonca en Sacan worden gediscrimineerd en iedereen kijkt toe! Wat heeft de Armeense kwestie nou voor invloed hierzo? Wat is er gebeurd met ‘vrijheid van meningsuiting? Ze zien dat de allochtonen onder de poitici toenemen, en hoe kunnen ze dit voorkomen?

  De Hollandse politiek moet zijn gore bek houden over ‘de armeense kwestie’. Erdogan heeft zijn zegje gedaan, ze hebben het maar te accepteren. Bedoel, waarom houden ze hun vuile bek dan over Bush en zijn walgelijke praktijken in Irak? Laten we het daar dan ook maar over hebben!!

  Kortom, er zijn zoveel problemen in NL en waar houdt het politiek zich mee bezig?

  Albayrak heeft hier niets mee te maken, ze is al langer actief in de politiek en het zou mij echt verbazen als ze ook haar onder druk zouden zetten hiermee.

 9. Laat Europa eens eerst naar zich zelf kijken, naar hun eigen vieze zwarte bladzijden. Alsof de Armeniërs niet gemoord hebben. U moet eens weten hoeveel slachtoffers die Armeniërs hebben gemaakt in het Oosten van Turkije. Samen met de Russen hebben zij vrouwen verkracht en gruwelijk vermoord en de bij de mannen hebben ze hun geslachtsdeel verminkt zodat ze geen kinderen meer konden krijgen, waarom hoor je nooit iets over de Turkse slachtoffers, dat willen de Westerse landen gewoon niet horen, waarom? Omdat ze jaloers zijn op Turkije, ze willen ons net zo dom als Arabieren zien. Ze willen Turkije kapot maken en in stukken verdelen. Dan pas mag Turkije lid worden van de EU. Laat Turkije eens wakker worden, Turkije past niet in de EU, de cultuur niet de manier van denken niet, niets. De mensen in Turkije denken toch echt dat ze rijk worden als ze lid worden van de EU, kijk hier naar Nederland, zo’n klein landje en hier komen mensen al moeilijk rond, moet dan zo’n enorm land als Turkije rijk worden. Echt niet. Ik bedoel het goed, Turkije heeft Europa niet nodig, niemand ook de Arabische wereld niet. Sorry hoor, maar ik word gek van die smerige leugens over Turkije en de onrecht die ons aangedaan wordt. En die Armeniërs hebben ook 3000 Joden vermoord om niet te vergeten, dat moet Amerika en Europa eens weten. Het zijn altijd zeker de Turken die barbaars zijn, en niet de Armeniërs. Die Armeniërs zijn beesten niet wij baby-moorderaars. En die Albayrak is een vieze landverrader. Ik heb nooit op de PVDA gestemd, ik noem het de partij van de asielzoekers, maar nu met dit ga helemaal niet meer op die rot partij stemmen, en ik ga ook niet op D66 stemmen, alsof die zo goed zijn, achtelijke idioten. Ze weten helemaal niets van wat er in 1915 gebeurd is, ze willen gewoon de waarheid niet horen. En nu Frankrijk die Armeense wet aan neemt, dan moeten wij Turken maar eens vertellen wat die vieze Fransen zelf allemaal gedaan hebben in Algerije. Ze hebben het hier altijd over meningsvrijheid, noem je dit meningsvrijheid wat Frankrijk doet. Turkije verliest niet, Frankrijk is aan het verliezen. STOP DE ONRECHTVAARDIGHEID!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 10. Wat ik niet begrijp is waarom graven in het verleden? Ik begrijp het, ik zeg niet dat iedere volk, land, mens zijn verleden moet vergeten. Nee, dit moet je juist onthouden om in de toekomst het betere voorbeeld te geven. Alle mensen, volken, landen hebben wel iets goeds/slechts, moreel wel/niet te accepteren punten in hun verleden. (Hiermee zeg ik niet dat Turkije of Armenië genocide heeft gepleegd. Het is oorlog; twee partijen betekend twee kanten, die goed/fout zitten). Zo kunnen we alle oorlogen doorspitten en genociden plaatsen. Maar dit is niet waar ik naar toe wil. Ik wil toe naar eenheid, we zijn mensen, elkaar helpen, steunen en ondersteunen, dit is waarom wij mensen hier zijn, niet om elkaar te oordelen om het verleden of toekomst.

  Waarom kijken wij niet vooruit en proberen wij samen; Alevieten, Armeniërs, Koerden, Nederlanders, Turken, mensen van welk land, geloof dan ook, samen sterk te worden. We komen allemaal van een stuk land. We kunnen allemaal verschillende culturen, religies hebben, maar een ding waar we niet onderuit kunnen komen is dat wij allen mensen zijn met een en dezelfde afstamming.

  Het doet mij pijn, echt pijn om ons mensen zo te zien, terwijl er duizenden andere problemen zijn in de wereld. Probeer is samen te komen en de grotere problemen in de Wereld op te lossen. In plaats van het doorspitten in het verleden. Ik wil dat wij samen sterk worden en is een keer open moeten staan voor elkaar en elkaar accepteren ongeacht cultuur en geloof.

  Wat ik niet begrijp is dat de Nederlandse kandidaat-kamerleden met een Turkse afkomst er toe gedwongen worden om antwoord te geven op deze kwestie, terwijl alle andere kandidaat-kamerleden, met een niet Turkse afkomst, het niet hoeven te doen. Hebben deze kandidaat-kamerleden met een Turkse afkomst geen recht, zijn het geen Nederlanders of mogen zij geen eigen mening hebben? De heer Wilders en mevrouw Hirschi-Ali hebben een eigen mening, hier staan/stonden niet alle kamerleden achter, maar toch mochten ze erin blijven. Ja, geef maar aan dat het hier om twee verschillende kwesties gaat, hoe dan ook, check de grondwet: Vrijheid van meningsuiting mag hier in Nederland, dus deze kandidaat-kamerleden mogen het ook zonder eruit getrapt te worden.

  Frankrijk. Wat heb ik hierover te zeggen. Ten eerste wat een wet, kom op, ik verwacht meer volwassenheid. We gaan toch mensen niet dwingen om hun eigen mening niet te uiten. En hier een officiële wet van maken. Constant wordt er gezegd dat Turkije zijn wetten op meningsuiting moet aanpassen, anders worden ze niet toegelaten tot de EU. Wat ik niet begrijp is dat je dit van Turkije eist en zelf hier niet aan houdt. Ach, dit is geen politiek, geen wet, geen enkel begrip heb ik hiervoor dan pesterij. Mag er op zo een hoog niveau gepest worden? Is dit de nieuwe manier van handelen? Is dit het juiste voorbeeld wat jullie over willen laten aan ons, de jongeren?

  Kom op jongeren, wij zijn de toekomst, wij kunnen het veel beter dan hun, wij kunnen het beter, zo kunnen wij Alevieten, Armeniërs, Koerden, Nederlanders en Turken erg goed met elkaar opschieten en samenleven zonder elkaar te oordelen. Laten we onze families, gezinnen die nu in Turkije goed met elkaar leven geen oproer in hun leven brengen en ze zo van elkaar afschermen. Laten we hier wat aan doen!

  Laat je mening rollen;)
  M.v.g.
  Gülay

 11. Even een kleine toelichting; Europa is dus wijsgemaakt dat Turkije in hun ontkenning de feiten hebben verdraaid. De geschiedenis is in hun ogen een zwarte bladzijde die de Turkse regering heeft verdraaid, dmv in de geschiedenisboeken verdraaide feiten op te nemen om de bevoling voor de gek te houden, daarom luistert niemand naar Turkije & wat de bevoling hierover denkt.

  Ik snap eerlijk gezegd niet hoe deze kwestie hedendaags in the picture is gekomen..?
  Wat voor belang heeft Europa (oa NL & Frankrijk) eraan om Turkije zo belachelijk te maken? Wat voor seintjes proberen zij af te geven?

  Think about it.. 😉

 12. ontkenning van de genocide is makkelijk
  maar erkenning moeilijk ,
  we kunnen elkaar voor de gek houden
  maar de bewijzen liegen niet erom

  we zetten zo ons zelf voorschut met het ontkennen ervan

 13. Dit is trouwens een andere serdar dan de serdar die jullie gewend zijn mensen…

  dat zie je al aan de taalfouten die er in staan…

  liegen niet erom is verkeerd geschreven! 🙂

  jammer, lukt even niet op op te focken!

 14. heel nederland erkent dat er genocide heeft plaats gevonden.

  Waarom gaan ze dan ook elk jaar op vakantie naar turkije? zoek dan een ander land om je vakantie te vieren!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here