CDA schrapt kandidaten om Armenië

7
1

Na de PvdA heeft ook het partijbestuur van het CDA dinsdag besloten kandidaten van de lijst voor de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november te schrappen vanwege omstreden standpunten over de genocide in Armenië. Het gaat om de CDA’ers Ayhan Tonca (35e op de lijst) en Osman Elmaci (56e) die eerder in opspraak kwamen omdat ze de genocide in Armenië in 1915 niet zouden erkennen. Afgelopen vrijdag brachten de twee nog een verklaring uit waarin ze aangaven de volkerenmoord juist wel te erkennen.

Desondanks is na een gesprek met het dagelijks bestuur van het CDA dinsdagavond besloten het duo van de lijst af te halen. Directe aanleiding is een interview in de Turkse krant Sabah met Tonca en Elmaci. Voor het CDA werd duidelijk dat er ondanks de verklaring van vorige week een „blijvend verschil van mening is” over de erkenning van de Armeense genocide.

7 REACTIES

 1. vrijheid van meningsuiting is een fundamenteel recht; je kan niet hierdoor mensen van de lijst weren. Tonca, Sacan en Elmaci hadden beter kunnen zwijgen. Erkenning is in TR strafbaar ( ook extreem) Ontkenning heeft hun plek op de lijst gekost.
  Ze moesten op de vlakte blijven. Deze politici zijn m.i. dan niet slim.
  Ve siyasi degiller.
  Ik vind dat de zij kunnen klagen om via het Congres hun plaats op de lijst kunnnen afdwingen of desnoods naar de rechter kunnen gaan wegens discriminatie o.g.v. hun mening.

  • waarom konden ze beter zwijgen????
   In Nederland heerst toch een vrijheid van menig
   Uiting? Of geldt dat alleen voor Nederlanders.
   ER WAS DOMWEG GEEN GENOCIDE.
   ————————————————————

 2. Dit is nou een heel goed voorbeeld waarom Turkije nooit maar dan ook nooit tot de EU moet toetreden (wat waarschijnlijk toch nooit zal gebeuren, behalve als Turkije dusdanig zal veranderen, dat niet meer van een Turkije kan worden gesproken). Het bewijst des te meer hoe hypocriet deze gemeenschap wel niet is. Hoe kun je een volkerenmoord accepteren zonder dat er ooit fatsoenlijk onderzoek naar gedaan is, ondanks dat Turkije alle bronnen openstelt. Wat van de Armeniers niet kan worden gezegd. Turkije heeft niks te verbergen, het ontkent niet dat er slachtoffers zijn gevallen, maar er zijn evenveel of meer slachtoffers aan de kant van de turken gevallen.

  • Goed zo ‘memo’
   Diverse malen hebben de Turken alle archieven opengesteld en erbij vermeld,dit is wat er gebeurd is.
   Laat het een ander dit onderzoeken en wij accepteren
   De uitkomst. MAAAAR dat hebben de armenen tot
   Aan vandaag niet gedaan. Waarom niet????
   Omdat ze veel te veel te verbergen hebben.

   Maar ondertussen wel Frankrijk ophitsen.

   Er dus gewoon niets aan de hand.

   • oh ja ‘memo,

    DE HELE EU KAN AAN MIJN REET ROESTEN.

    EN DAAROM ZOE IK NOOIT IN DE EU WILLEN.

    DAT WILLEN ALLEEN STRAATARME OOSTBLOKLANDEN,POLEN,HONGARIJE, BULGARIJE ENZ. POLEN HEEF DIT JAAR NOG 110 miljard euro ontvangen.
    BEDANKT!!!!!!!!!! Ga jij maar krom liggen voor de oostblokkers. Het is nog maar de vraag of de turken Europa wel willen. Met een beetje onderhandelen hebben ze al 6 miljard binnengehaald. Niet slecht!

 3. Het is weer een duidelijk voorbeeld dat personen als Tonca/Emekli en Memo hoe lang ze ook in Nederland wonen zich niet van de Turkse standpunten kunnen losmaken. Memo met welke wijsheid zeg jij dat Turkije alle bronnen heeft opengesteld en Armeniers niet? Wat zou in de Turkse bronnen aan documenten moeten staan waaruit blijkt dat het niet heeft plaatsgevonden?
  Waarop denk jij dat al die westerse historici die jarenlang hebben gestudeerd, hun bronnen hebben opgehaald? Of denk je dat al die historici, waaronder Zurcher, anti-Turks zijn?
  Kijk als je alleen maar wilt geloven dat je natie niets slechts kan hebben gedaan, moet je dat maar blijven geloven. Als je serieus geinteresseerd bent in de vraag of het echt is gebeurd, moet je andere media of boeken dan de Turkse lezen.

  • Dat hebben ze al meerdere malen gedaan.
   Zie hierboven!
   En ALS er een volkeren moord heeft plaatsgevonden,
   WAT DAN??
   Waarom willen de armenen dolgraag de grenzen met Turkije openen??? Je gaat toch niet naar je aartsvijand opzoeken??

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here