Turkije boos over uitspraak Kesbir

8
2

Nuriye KesbirDe Turkse regering in Ankara is kwaad dat Nederland de Koerdische activiste Nuriye Kesbir niet wil uitleveren. De Hoge Raad stak daar eerder deze week een stokje voor, omdat Kesbir in Turkije het gevaar zou lopen te worden gemarteld.

De Turkse minister van Justitie Cemel Çiçek vindt dat onzin. Volgens hem heeft Turkije maatregelen genomen om foltering tegen te gaan. Çiçek vindt dat alle landen de handen ineen moeten slaan in de strijd tegen terrrorisme, maar volgens hem doet Nederland daar niet aan mee. ‘Degenen die mensen van het leven beroven, krijgen juist bescherming in Europa’, aldus Çiçek.

Turkije verdenkt Kesbir ervan dat zij als kopstuk van de Koerdische Arbeiderspartij PKK betrokken is geweest bij terroristische acties en had om haar uitlevering gevraagd.

8 REACTIES

 1. Het klopt dat men in Europa zelf bepalen wie een terrorist is en wie niet, Selectief beleid,

  Ik heb sterk het gevoel dat Terrorisme alleen terrorisme betekent wanneer het alleen het westen als doel heeft,

  Als een NAVO land (bondgenoot) en toekomstige EU Lidstaat op deze manier wordt behandeld, weet ik niet meer hoe rechtvaardig Europa (nederland) is.

  Nederland is niet het enige land die PKK Terroristen steunt, Belgie en een aantal scandinavische landen.

 2. jullie moeten wel eerst begrijpend leren lezen…

  het is niet zo dat kesbir niet wordt uitgeleverd omdat NL zou vinden dat ze onschuldig is, zij wordt niet uitgeleverd omdat er nog geen vertrouwen is in het feit dat in Turkse gevangenissen niet wordt gemarteld…en onafhankelijke (inclusief Turkse rapporten hierover) liegen niet!!!

 3. Als sommige westerse landen(Nederland voor op)helemaal geen reden meer hebben om bepaalde terroristen te beschermen en steunen,ja dan kan men nog altijd de mensen rechten als smoes gebruiken,om ze niet uit te leveren aan turkije.
  Weet ik niet of president Bush van VS dat weet,anders zou hij Nederland op de lijst van terrorisme steunende landen plaatsen.

 4. hou eens op met dat complot denken. De wereld, en zeker NL niet, wordt niet geregeerd door onzichtbare handjes die via een terroriste niet uitleveren, hun politieke en economiche agenda steunen…het wel of niet uitleveren van terroristen heeft te maken met het feit dat in sommige landen oiok Terroristen sommige rechten hebben…dat mag in Turkije dan wel niet zo zijn, In NL hebben ook terroristen rechten…omdat het ook mensen zijn!

 5. Tav. dhr. Serdar,

  …In NL hebben ook terroristen rechten…omdat het ook mensen zijn!…

  Totdat ze je familie vermoorden en dan hoor ik je wel anders piepen.

 6. Luister eens: dat zij eventueel misschien gefolterd kan worden is net het laten van een scheet in strontput. Die wijf heeft honderden mensen van hun leven beroofd, nog meer achtergelaten met verdriet en gebroken leven!!! en zij maken zich zorgen dat ze misschien gefolterd kan worden. Man wordt wakker!!!

 7. Tijd om de uitleveringsverdrag doormidden te schuren. Die verdrag is er alleen maar om de Hollanders welke in echte gevangenissen (in TR) vallen, te laten verblijven in nederlandse hotels. De martelingen en doodstraf bestond, toen de verdrag werd ondertekend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here