Sami Yusuf concert in Jaarbeurs

49
28

Sami YusufVereniging Ettaouhid presenteert de wereldberoemde anasheed-zanger Sami Yusuf. Deze treedt zondag 5 november in de Jaarbeurs te Utrecht op. De zanger, die islamitische liederen zingt, zal voor het eerst in Nederland zijn stem laten horen.

Het Rotterdamse koor Al Wahda zal op deze bijzondere dag haar eerste cd lanceren. Het concert zal aanvangen om 13.00 uur tot 18.00 uur. Een echt familie evenement voor jong en oud!

Sami Yusuf is geboren in juli 1980 en komt uit een muzikale familie. Zijn eerste muzikale opleiding kreeg hij van zijn vader, een internationaal bekende componist, dichter en muzikant. Hij groeide op in Londen en leerde van jongs af aan verschillende instrumenten te bespelen. Geleidelijk aan ging zijn interesse ook uit naar zingen en het componeren van muziek. Een goede reden om het conservatorium te bezoeken waarbij hij o.a. les kreeg van componisten van de Royal Academy of Music. Zijn feeling voor Midden-Oost muziek is gigantisch als je zijn muziek beluisterd.

Sami Yusuf is praktiserend Moslim, en ziet zijn liederen als een manier om de boodschap van de Islam wereldwijd over te brengen en vooral de jeugd aan te moedigen om trots te zijn op hun religie en identiteit. Voor meer informatie over Sami Yusuf kijk op www.samiyusuf.com

Het concert wordt ondersteund door: Islamic Relief, Lebara Mobile,NIO, Marokkaans magazine Mzine, Ekin, Succes Media & Publishing B.V. Kaarten zijn verkrijgbaar via Ticketsservice Nederland, via alle grotere Postkantoren, Free Recordshops, GWK stations kantoren en andere bekende vvk adressen.Vanaf heden zijn kaarten voor slechts 20 euro excl.servicekosten verkrijgbaar t/m 6 oktober 2006.

49 REACTIES

 1. ik snap niet dat mensen hiernaar kunnen luisteren…
  muzikaal zo slecht dat hij wel andere dingen moet gebruiken en uitmelken om luisteraars te hebben…

 2. Hij zingt wel mooi, klinkt ook mooi vindt ik…
  Maar hij gebruikt instrumenten die een beetje tege het islam is…
  Sorry maar vaak dansen meisjes als ze de muzik van sami yusuf horen.. 😀

 3. he serdar,*** ,wat heb jij tegen turken en tegen islam, ga eerste je naam veranderen hond,jij verdient geen turks naam.en identiteit

 4. Mensen Sami Yusuf is de bom. Ben bunu bilir bunu soylerim. Ik heb hem live gehoord in Brussel. Hij speelt piano en zingt ook tegelijk, als je een keer ‘Mother’ of ‘Hasbi Rabbi’ hebt geluisterd weet je wat ik bedoel. Nou Utrecht wacht op mij want op 5 november ben ik daar Allah’in izniyle…Ik heb 23,35 euro gedokt en een half uur gewacht in de rij bij de postkantoor, ama deger…

 5. selamen allekum, wallah he, Sami Yusuf is the bom!!!!! Luister niet naar de melodie, maar begrijp wat hij zegt, dan zul je wel anders gaan denken Serdar! God zijde met alle moslims ter wereld! Moslims hebben de macht!
  selamen allekum mensen!

 6. celal

  voor jou zou ik eigenlijk weinig tot geen woorden moeten hebben, Kennelijk beoordeel jij iemands integriteit en identiteit op grond van jouw mening over hoe anderen zouden moeten denken…daar is een ander woord voor; maar die ga ik maar niet noemen. wat een onzin!

  MSK
  Ik heb het over muzikalitiet!

  dat is een redelijk wetenschappelijk te benaderen iets, maar is tevens ook iets wat puur op smaak, persoonlijk gehoor etc is gebaseerd. Qua muziek en zang technisch vind ik hem dus heel slecht. En ik ben niet de enige daarin. Dat de teksten zo goed zijn geloof ik wel. Maar goed; teksten zijn niet het allerbelangrijkste als je het over muzikaliteit hebt!

 7. selamun aleykum,

  ya ben konser isine cok sevindim hep istiyordum onu gormeyi yani bu konsere vesile olanlara cok tesekkurler.ben onun herseyini begeniyorum sami yusufu cok ama cok seviyorum basarilarinin devamini diliyorum
  biletimi aldim insallah 5 november ben ik daar…..

 8. ik vind dat sami yusuf mooi kan zingen vooral Hasbi Rabbi’. en die instrumenten ook heel leuk.
  SAMI YUSUF IS DE BOM GEWOON!!!!!!

 9. selamenaleykum ik vind sami yusuf echt de bom hij kan god zingen sesi de guzel bence ben de aldim bilet alahin izniyle 5 novemberda ordayim selamenaleykum

 10. whhaaaa sami yusuf is echt coooooook guzel!!! en de kaartjes zijn al bijna uitverkocht dus opschieten mensen! echt de teksten zijn masha’Allah!! 🙂

 11. jullie hebben gelyk mensen sami yusuf is gwn te bom!!!

  wiej hem liejdes neij leuk vind is echt een idioot en ik moet naar diej concert gaan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  INSAALLAH GIDE BILIR IK WIL EGT HEEL GRAAG GAAN!!

 12. Ik vind dat Sami Yusuf zijn muziek op een goede manier uitoefent. Er zijn zulke stomme liedjes die nergens opslaan.. En onze turkse volk die luisteren ernaar..
  Ik vind dat Sami Yusuf dit soort liedjes populairder heeft gemaakt.

  Dusszz hij verdient respect!

 13. selamunaleykum ey musluman alemi
  bende sami yusufun konserine gidecem allahin
  izniylen lutfen gitmeyenlere sogleyelim
  sami yusufun sesi ve sozleri cok guzel

 14. Selam arkadaslar, Sami Yusuf is de man, ik kom ook naar de concert in de jaarbeurs …. Ik luister thuis naar Sami Yusuf, Kutsi & Onur San…

  Onur San, is een jonge THM sanatcisi hij woont in Istanbul. Aslen is hij Sivasli. Geboren 24 juli 1981. Hij heeft een platencontract met Arma Muzik Istanbul. Hij heeft 2 albums: Askin mavisi & Daglarina kar olurum yar…

  Cok terbiyeli, efendi bir insan… Sesi deseniz, coook guzel..

  Voor meer info zie deze site’s:

  http://www.youtube.com/watch?v=tFAft4XgHJI&mode=related&search=

  http://www.onur-san.com

 15. beste samy fans,

  der zijn nog volop entreekaarten bij ons te koop.
  ze kosten € 25,- excl. € 1,50 servicekosten
  elders zijn ze excl. € 3,50.

  dus haal ze bij ons in utrecht, je bespaart t € 2,- kun je geven voor donatie aan een goed islamitische doel?

  music shop Al Kautar, kanaalstraat 64, tel. 030-2970329
  openingstijden 10:00 – 18:00 van ma. t/m za. (donderdag koopavond) je kunt ook reserveren per email: al-kautar@hotmail.com en of ifo@alkautar.nl verstuur aantal kaarten, naam en telefoonnr. de kaarten worden tot en met 2 november voor je apart gehouden? heb je zekerheid dat je je kaart hebt. (van Al kautar tot en met Zekerheid)

 16. Ik ga zeker naar zijn concert.. ben onun sesine hayranimmm!!!!! En ik woon tog in utrecht:D Hij kan zoo mooi zingen… en mooie teksten!

 17. gidin lannnn concertineee tarkan ismail yki gibi toplari dinlemeyin:D hic sevmem bende allah belani versin allah belani versin wat is dat tzzzzzzzzzzzzzzzz neyse s.a optum erkekler haric

 18. Assalamu alaykum

  Hij mag wel geweldig zijn broeders en zusters, maar hij gebruikt muziek instrumenten die in Islaam haraam zijn. En daar komt bij dat zijn concerten gemengd is met broeders en zusters en waar iedereen uitbundig aan het dansen is. (wa Allahoe a3lam) En we weten natuurlijk dat dit NIET Islamitisch is. Maar goed..moge Allah ons allen leiden.

  Ameen

  Wassalamu alaykum

 19. Selamun aleykum arkadaslar,

  Ff zonder gein aub..
  Simdi herkes diyo ki, Sami Yusuf is goed ik ga zeker naar zijn concert. Dit lees ik niet alleen hier, maar hoor ik ook in mijn omgeving. Dan denk ik, mens doe normaal…
  Sami Yusuf is goed, respect.. Maar er is toch een feit die over het hoofd gezien wordt? Bu Sami Yusuf konserine giden insanlardan bazilari, ‘oylesine, eglenmek icin’ gidiyorlar..
  Bazilari ‘ses ve muzigin kaliteli, guzel oldugu icin’ gidiyorlar…
  Bazilari ‘ilahi uzerine yogunlasiliyor’ diye gidiyorlar..
  Iste unutulan, akla bile gelmeyen gercek su: Yukarda bazi arkadaslarin dedigi gibi, sarkilarda kullanilan enstrumenlerden bazilari dinimizce haram kilinmis…
  Ayrica bunun yani sira, adam ilahilerinden birtanesini rap seklinde yapmis..
  Ben bunu rap i sevmedigim icin, ya da benim fikrime gore yanlis oldugu icin soylemiyorum. Bunlar dinimizce yasaklanmis seyler. Hele ki bir ilahiyi rap seklinde seslendirmek..
  Tabi herkesin kendine gore yorumu vardir, kimi Sami Yusufu sever, taktir eder, kimi kinar.. Yorumunuz ne olursa olsun, unutulan gercekler aklinizda bulunsun.
  Evet, ses guzel, muzik guzel ama bu seyler sadece guzel olmakla bitmiyor.

  Rabbim herkese herseyin hayirlisini versin.. Amin

  Ciao 😉
  Ozgur

 20. Yo yo yo…en wie was de bom van de avond ???

  Mensen, ik ben vandaag naar de Sami Yusuf concert in de jaarbeurs gegaan, echt was super leuk !!! Ik heb nog nooit zo’n toppie concert meegemaakt, iedereen zong mee en was super blij… Sami Yusuf maakte ook een hele mooie opmerking, hij zij dat de profeet (v.z.m.h) zei ‘dat een moslim de beste mens op aarde hoort te zijn’. Hij gaf je echt het gevoel dat je als moslim de ‘duty’ dus de plicht hebt om van de wereld een beter & leefbare plek te maken…. Serieus hij heeft gelijk, de organisatie Islamic Relief was er ook, deze organisatie biedt hulp aan mensen over de hele wereld ongeacht religie, ras, kleur of taal… Zo dat verdient mijn respect man !!! O ja, dit moet ik gewoon effe zeggen: Isam van Outlandih featuring Sami Yusuf was gewoon de bom van de avond…

  URL:http://www.youtube.com/watch?v=wleSE0FNt20

  Deze URL laat de Egypte versie zien, maar Nederland (om precies te zijn Utrecht) was echt toppie….

 21. mrb,
  ja noluyor bazilarina takmislar kafayi instrumentlere nice sarkilar var anlamsiz klibler ciplak kadinlarla dolu onlari dinlemekmi daha yanlis yoksa sami yusufu dinlemekmi yanlis biri bana bunu soylesin en azindan genclerimiz saminin ilahileriyle cosuyorlar ve cocuklarimizda birakin boyle kalsin. ben kemdim sami yusufu duymadan once bolca sarkilar dinlerdim bagirttira bagirttira halende dinlerim ama sami yusufu dinledigim kadar degil. simdi hic ilgimi bile cekmiyorlar sadece sami yusuf dinliyorum hemde son ses.bu instrumentleri haram diye elestirenler acaba hic gundemdeki sarkilari dinliyorlarmi.tum sevgiler sami yusuf hayranlarina

 22. mrb,
  bu arada konsere gidenlerin yazilarini okuyorum ve uzuldum acikcasi organizasyonun berbat olmasi cok sirada beklenmesi ve sami yusufun cok az sahneye cikmasi.
  ben kendimde gidecektim biletlerimi bir ay onceden almama ragmen nasip olmadi.tabi bu kadar az sahneye cikmasi da ayri bir soru tabiiki belkide bu kadar duzensiz oldugundan kaynaklanmistir ama yinede gordunuz dinlediniz bu herseyi unutturur bence.ben kendim koln arenaya gitmistim en ustte oturduguma ragmen hic sikayet etmedim onu buyuk ekrandan izlemek dinlemek bile yetti.yeni haberler alirsan yine bu siteden okurum insaallah.sami is the best!! leyla

 23. ozgur’e sesleniyorum…

  ‘dinimizce yasaklanmis dedigin seyler nedir allah askina…

  islam dinini sadece kurallar zincirine ceviren sen ve senin dinledigin cahil yobazlara soruyorum…muhammed peygamber ‘benden sonra bana ve allaha hitaben yazilacak sarkilari rap olarak yapmayin mi demis? veya ileride electronik calgilar cikarsa sayet, sakin ha kullanmayin, haram mi demis…

  bence bu tarz sacmaliklara (helal – haram siralamalari gibi basitce tarikat ve seriat islami) gelmeden once sanirim birsuru mubah olan, sevap olan, farz olan konular var…ki bunlar yasaklari bese kaltlar!…bunlari unutmasi kolay oluyor sen ve senin gibileri icin…

  ne o, kimlik falan mi ariyorsunuz yasaklar ve mecburiyetlerin ardinda?

 24. serdar kardes, oncelikle cevapin icin tesekkur ederim. sende tabi kendine gore fikrini acikliyorsun ancak senden bir ricam var.. tanimadigin insanlar hakkinda on yargida bulunup ‘cahil yobazlar’ diye hitap etme. Islamiyet hakkindada benimle tartismaya girme guzel kardesim. ovunmek gibi bir amacim yok yanlis anlama. Hz. Muhammed (s.a.v), ‘kadin calgicilar cogalmadikca, calinan sarkilarda degisik tarz kullanilan enstrumanlar tellerine vurmadikca kiyamet kopmaz, aklinizda bulunsun’ diye buyurmus..
  soyledigin seyler guzel ve mantikli seyler, kabul. yazilarindanda bos konusmadigin belli ama baska insanlarin fikirlerini hice sayma, kucumseme, belki o insanlarda gercekleri konusuyorlardir.
  puur om je duidelijk te maken dat ik ook de waarheid spreek.. er zijn naast jou ook mensen die weten wat ze zeggen.. 😉
  Allah’a (s.a.v) emanet olun

 25. s.a
  samiyusuf
  nasilsin
  abi
  sesin cok guzel allah razi olsun senden tek istegim ban her zaman kullan digin msn yi verir misin???

  Allah sesini devama erdirsin insaAllah ama ne olur msn yi gonderirsen sevinirim
  selamun aleykum

 26. ben özgür kardeşime katılıyorum yanı çok haklı serdar kardesimiz oklayları çok saptırmıs mesela ben samı yusufuda ısamıda cok sevoyorum seslerı cok guzel ama bı gercek varkı söledıklerı seylerde ALLAHIN adı olabılır ama bu ılahılerde nerdeyse ınsanın kaalkıp oynayaı gelıyoo bazı ensturmallerden dolayı ama çok yanlış bişi ve özgür kardesmız cok haklı bu konuda

 27. Bintu,ya Hastaligim sebebi ile bu sayfayi okuyamamistim,tubikonun yazisini okumak icin actigimda okudum .Bintu bazi ensturumentlerin haram oldugunu yazmissin,bunu neye dayanarak yazdin anlamadim.Islam oku ogren e oncelik veren bir dindir,bir ilimdir islamiyet batila yer vermez.Batilin karsiliginida Curuk,temelsiz,dogru olmayan olduguna gore kendimiz nelerin haram olduguna karar veremeyiz,hangi ayette bu ensturumentlerin haram oldugu yazili?Biri cikipta bilgi sayarin haram oldugunu yazsa onada mi inanalim?

 28. ozgur,

  kusura bakma ama ben hitab etmeden daha oteye gidiyorum. hitab bicimime degilde kullandigim hitabin icerigine elestiri getirseydin daha faydali olacakti tartismanin icerigi acisindan. cunki ‘cahil ve yobaz ‘ kelimelerini bilimsel birer kelime olarak degil, bir deger yargisi olarak kullandim. kendi deger yargim… bence ‘dine atifta bulunarak baskalarinin ve baskalarinin o dinle ilgili yorumlarini kisitlayan, gunah ve cehennem ve gavurlukla suclayan insanlara cahil yobaz kelimesi uygun!

 29. salam.zo sami youssef is zo goed hij heeft me gewoon van anashied late houde,zo mooie stem mashallah waar je altijd naaar kan luisteren,hoop dat hij meer en meer liedjes doet……..

 30. ik merk dat de moderatoren een gesprek/discussie om onduidelijke redenen onmogelijk maken door selectief sommige antwoorden (waarin overigens niet wordt belbdigd of gescholden) weg te halen).

 31. salam 3aljkom sami yusuf is egt gewelidig en heeft me egt geeispereed en als ik zijn liedjes hoor denk ik met hoe ik nu leef. self zou ik zoals hem willen worden ik ben helemaal weg van hem en z`n liedjes

 32. sami yusuf sana bayılıyorum seni çok görmek istiyorum bu hayatta tek dileğim.sen hayatta eşi bulunmaz birisin bunu her zaman böyle bil bütün dünya duysun SENİİİİİİİİ ÇOKKKKK SEVİYORUUUUUUUUUUUUUUM AŞKIMSIN YA!BY

 33. Sami Yusuf maakt liedjes met muziek om andere mensen aan te trekken ( degene die niet moslim zijn), vb. : Iemand luistert naar zijn liedjes omdat hij/zij het muziek, melodie of eender wat mooi vind, maar telkens als hij/zij het luistert, merkt ze dat hij iets vertelt in zijn liedje over de profeet, moeder (anne hakki) , vrij , geen oorlog enz. dus over goeie dingens, hem boylece musluman olmalarina vesile olabilir, anders is S.Y. toch niet zo achterlijk om te beseffe dat da haram is???

 34. Haa, ik kan ook een voorbeeld geven : vb nr 11 op zijn CD , nl. ‘Mother’ , is mijn lievelingsliedje, maar wat ik daar de mooiste aan vond, was eigenlijk de muziek, de instrumenten en de melodie. Ik luisterde telkens naar die liedje, telkens als ik me niet goed voelde en telkens als ik gestresseerd werd. Ik had een keer ruzie gemaakt met mijn moeder en door stres deed spontaan die liedje open, zodat ik me weer goed voelde, en die woorde die hij zei (in turkse versie) sprak me een beetje aan, mijn engels is niet zo perfect maar toch verstond ik wat hij zei, mesela ‘sen gittiginde canim gitti, dilimdesin $arki gibi, hakkini helal et ana…’ enz. en zo had ik spijt dat ik ruzie had gemaakt met mijn moeder en ik begon heel spontaan te wenen… Dit was maar een klein voorbeeld hoewel ik zelf een moslim ben, zelfs mij trekt zijn liedjes aan en ik neem er voorbeeld van…

 35. ik ben ook een moslim ik geloof in god ik kom uit afganistan ik wil u msn dan kan ik de namen van god leeren hoe heet het

 36. selamun aleykum . . .
  mensen volgens mij is de tekst belangrijker dan de instrument,da maakt toch niet zooo…veel uit hoe de instrumenten zijn.
  Ook al zijn de instrumenten niet goed gekozen dan nog hoeven (sommigen) dat 100 keer te herhalen(wijze van spreke).
  Mahjah heb respect met iedereen zijn mening
  ik hoop da ik ook naar zijn concert kan gaan …
  neyse ben door allaha emanet olun bye

 37. hoeso slecht beter dan dat hijvandie vrouwen agter sig heeft staan netsoals al die zangers dat hebben beter dan een slechte pad

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here