Sarkozy tegen EU-lidmaatschap Turkije

5
2

Nicolas SarkozyDe Franse minister van binnenlandse zaken Nicolas Sarkozy heeft vrijdag in Brussel gepleit tegen de toetreding van Turkije. Hij vindt dat de gesprekken over toetreding moeten worden stopgezet.

Sarkozy, de meest waarschijnlijk opvolger van de Franse president Jacques Chirac, pleit voor nauwere banden met Turkije, maar vindt dat het land “om een veelheid aan redenen” niet thuishoort in de EU. ” Het is tijd dat we duidelijk maken wie Europees is en wie niet. Om die vraag kunnen we nu niet meer heen”, aldus Sarkozy in een toespraak tot de denktank Vrienden van Europa.

De landen die ontstonden na het uiteenvallen van Joegoslavië mogen van Sarkozy wel lid worden van de EU.

5 REACTIES

  1. Na vijftig jaar geouwehoer mogen ze nu inderdaad wel duidelijkheid scheppen, ik heb er nooit in geloofd dat Turkije tot de EU toe gelaten zal worden. Nu moeten ze inderdaad maar het lef hebben en zeggen waar het op staat, dan weet iedereen waar hij aan toe is en kan ieder zijn weg gaan!

    Ertan Isik
    Fractie PvdA Eindhoven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here