Rel voor bezoek paus aan Turkije

1
3

Papa’ya suikastHet bezoek van de paus aan Turkije in november wordt voorafgegaan door een flinke rel. Aanleiding is de publicatie van het boek Papa’ya suikast (‘Aanslag op de paus’) met als ondertitel ‘Wie zal paus Benedictus XVI in Istanboel ombrengen?’

Dat schrijft het Katholiek Nieuwsblad. De roman Aanslag op de paus vertelt over een complot tegen het leven van de kerkvorst. Opus Dei, de vrijmetselaarsloge P2 en de Turkse geheime dienst spelen een hoofdrol in het 366 bladzijden tellende boek. De moord is onderdeel van een complot om een kardinaal van het Opus Dei paus te maken.

De kerkelijke autoriteiten in Turkije reageren met ontzetting. Mgr. Louis Pelatre, apostolisch vicaris in Turkije, betreurt de publicatie. Hij sprak in een interview met I.Media over “een gebrek aan respect voor religie” schrijft de katholieke krant.

1 REACTIE

  1. mogen Turken geen fictie schrijven…

    Is fictie kwalijk/lasterlijk en achterlijk als het geschreven wordt door Moslims, en geen probleem als het door niet-moslims wordt geschreven?

    is het niet zo dat ieder roman (fictie) gebasseerd wordt op de belevingswereld van de grootste groep lezers waarin en waarvoor het geschreven wordt?

    Rond metal firtina was er ook al veel ophef in het westen…Turkije zou meteen fundamentalistisch en anti westers zijn…waaroim? Omdat de helden geen Amerikaanse rambo’s zijn die vechten tegen bebaarde moslim fundi’s of rode sovyets? Nee, de helden kunnen ook turken zijn die tegen kwaadwillende amerikanen vechten…niks mis mee toch…het is toch maar een roman?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here