Europees Parlement eist actie Turkije

0
2

Europees Parlement Het Europees Parlement eist van Turkije dat het voor het einde van dit jaar zijn havens en vliegvelden openstelt voor Cypriotische schepen en vliegtuigen. Gebeurt dat niet, dan zal dat „ernstige gevolgen” voor het onderhandelingsproces tussen Turkije en de Europese Unie over het lidmaatschap en zelfs „stilstand” tot gevolg kunnen hebben schrijft De Telegraaf.

Dat is de kern van een rapport van de Nederlandse europarlementariër Camiel Eurlings (CDA), waarmee het parlement maandag instemde. Eurlings is namens het EP rapporteur over Turkije. Hij concludeerde dat de hervormingen in Turkije de laatste tijd ernstig vertraagd zijn. De commissie buitenlandse zaken van het EP was het met Eurlings eens.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here