Fadime Örgü (VVD) verlaat Kamer

0
3

Fadime ÖrgüHet Turkse Tweede Kamerlid Fadime Örgü (VVD) stelt zich niet kandidaat voor de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november. Örgü heeft partijleider Mark Rutte laten weten dat ze zich „op een andere manier wil gaan inzetten voor de publieke zaak.” Dat heeft haar partij vrijdag laten weten.

Örgü maakte acht jaar deel uit van de Tweede Kamerfractie van de VVD. Rutte roemt haar authenciteit en betrokkenheid. „Fadime zorgt altijd voor een frisse wind. Ze is niet alleen herkenbaar op de terreinen waar ze bezig is maar ook namens de VVD richting de Turks-Nederlandse gemeenschap. Ik ben ervan overtuigd dat ze ook elders in het openbaar bestuur zich verdienstelijk gaat maken.”

Örgü is dat ook van plan. Ze wil zich na de verkiezingen in het openbaar bestuur of bij een maatschappelijke organisatie gaan inzetten. Twee van haar aandachtsgebieden in het parlementaire werk waren het mediabeleid en de jeugdzorg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here