Turk vrijgelaten uit Guantanamo

0
2

GuantanamoMurat Kurnaz, een Duitse Turk, is vrijgelaten uit de gevangenis van Guantanamo. Hij zat er ongeveer vier jaar vast en is donderdag geland op de Amerikaanse basis Ramstein in Duitsland. Dat heeft zijn advocaat Bernhard Docke laten weten.

Murat Kurnaz werd in het Duitse Bremen geboren maar heeft de Turkse nationaliteit. Hij werd door de Amerikaanse troepen in Pakistan aangehouden na de aanslagen van 11 september 2001. Op verdenking van terroristische activiteiten werd hij overgebracht naar Guantanamo.

De Duitse pers had onlangs zijn vrijlating aangekondigd. Dat werd woensdag bevestigd door het Turks ministerie van Buitenlandse Zaken en donderdag vervolgens door Duitse minister van Buitenlandse Zaken Frank Walter Steinmeier. Murat Kurnaz zal niet aan Turkije worden uitgeleverd omdat hij daar niet gezocht wordt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here