Marechaussee pakt Turkse terrorist op

0
4

MarechausseeDe Koninklijke Marechaussee heeft vorige week op de A2 bij Eijsden een 37-jarige Turkse man opgepakt, die in eigen land wordt verdacht van moord, doodslag, het plegen van gewelddadige overvallen en deelname aan een terroristische organisatie. Dat maakte de marechaussee maandag bekend.

De verdachte stond internationaal gesignaleerd en werd bij toeval gearresteerd tijdens een steekproefsgewijze controle op 1 augustus. Een 28-jarige Turk, die hem in zijn auto vanuit België Nederland probeerde binnen te smokkelen, werd ook opgepakt.

De 37-jarige zou in Turkije vijftien mensen, onder wie agenten van de politie, om het leven hebben gebracht. Beide verdachten zijn door de rechtbank in bewaring gesteld. De 37-jarige zit vast in een speciale gevangenis in Vught in afwachting van zijn uitlevering aan Turkije.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here