ma 18 december 2017, 23:09 uur

NL Ambassadeur: “meerderheid Turkse bevolking wil bij EU”

EU4“De grote meerderheid van de Turkse bevolking heeft de hoop en de verwachting dat Turkije zo snel mogelijk lid zal worden van de EU”. Dat zegt de Nederlandse ambassadeur in Turkije, Ron Keller, in een vraaggesprek met Elsevier.

Volgens de Nederlandse ambassadeur heeft de regering onder president Erdogan van EU-toetreding zijn speerpunt gemaakt. Toen Erdogan werd ingehuldigd zei hij dat zijn eerste prioriteit zou zijn het vastberaden nastreven van EU-lidmaatschap. Het beeld dat Turkije van de EU zou afbewegen klopt dus niet, aldus de 56-jarige Keller.

Over Turkije zegt hij verder: “Enorme gastvrijheid zit diep in de Turkse cultuur. Dat is echt niet gespeeld. Je voelt een groot respect en dat is heel prettig als je nieuw bent. Je hoeft je niet te bewijzen als gast, of je nou toerist bent of ambassadeur”.

Lees het uitgebreid artikel getiteld ‘De meeste Turken willen nog altijd lid worden van de EU’ op Elsevier.nlEr zijn 4 reacties

 1. Yusuf
  Geplaatst op 7 februari 2015 om 8:59 am uur.

  Meerderheid van Turken willen bij EU?
  Bullshit! !!

  • Sam
   Geplaatst op 7 februari 2015 om 11:49 am uur.

   De tijd zal het leren!

 2. Mustafa
  Geplaatst op 12 februari 2015 om 4:34 pm uur.

  Beste EU, geloof ons het LAATSTE wat wij willen is, om in een zinkende schip te stappen !! Binnenkort gaat EU, Turkije smeken… Let maar op ….

  • Sam
   Geplaatst op 12 februari 2015 om 5:14 pm uur.

   Dream on!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl