wo 17 januari 2018, 00:09 uur

Weer Nederlandse journalist in Turkije opgepakt

ulgerDe Nederlands-Turkse journalist Mehmet Ulgur is woensdag aangehouden op de luchthaven van de Turkse stad Istanbul. Dat heeft secretaris Thomas Bruning van de Nederlandse Vereniging van Journalisten aan De Telegraaf laten weten. Het is de tweede keer in twee dagen dat een Nederlandse journalist in Turkije is aangehouden. Dinsdag ging het om Frederike Geerdink.

Ulgur werd volgens de krant uit de rij gehaald bij de douane en meegenomen naar een kantoor van de luchthavenbewaking. Daar kreeg hij te horen dat hij naar een politiebureau wordt gebracht en later vandaag van daaruit naar een rechtbank.

De Nederlandse minister Koenders van Buitenlandse Zaken, die momenteel op uitnodiging van de Turkse regering op de jaarlijkse ambassadeursconferentie in Ankara is, noemde intimidatie van journalisten onacceptabel. Hij sprak tijdens een rondetafelgesprek met Turkse journalisten en mensenrechtenactivisten over persvrijheid in Turkije.

Mehmet Ulgur sprak met Radio1 over zijn aanhoudingLaat als eerste een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl