zo 17 december 2017, 20:41 uur

Turkije helpt Syrische Vluchtelingen

hospiEen ziekenhuis in de zijstraten van de drukke wijk Fatih in Istanbul is letterlijk en figuurlijk de redder in nood voor Syrische vluchtelingen. Door Turkse en Syrische donaties kan het ziekenhuis ongeveer 200 tot 300 vluchtelingen per dag helpen. Voor een afspraak betaal je 15 Turkse lira, omgerekend iets meer dan 5 euro. Met de inkomsten betaalt het ziekenhuis de kosten van de elektriciteit, huur en het salaris van de artsen.

Geregistreerde vluchtelingen hebben toegang tot het reguliere zorgsysteem, maar vaak vormen de taal en de medische kosten een barrière.
Er wordt geschat dat er ruim 300.000 Syrische vluchtelingen in Istanbul leven. Sommigen bij gezinnen, sommigen in gehuurde appartementen en anderen leven op straat. Zolang er in Syrie wordt gevochten, zal dit aantal blijven stijgen.

Bekijk de reportage:Laat als eerste een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl