do 18 januari 2018, 07:00 uur

Amerikaanse gevechtsvliegtuigen mogen Turkse bases gebruiken

gevechtsvliegtuigAmerikaanse gevechtsvliegtuigen mogen Turkse vliegbases gebruiken in de strijd tegen terreurbeweging Islamitische Staat (IS). Dat zegt de Amerikaanse veiligheidsadviseur Susan Rice. Ankara zou verder toestemming hebben gegeven om 4.000 Syrische rebellen te trainen in Turkije. De Syriërs worden wel van tevoren gescreend door de Turkse inlichtingendiensten meldt de NOS.

Volgens de zender had de Amerikaanse regering al langer druk uitgeoefend op de Turkse regering om ook in actie te komen tegen IS. Tot nu toe wilde Turkije daar niets van weten. De Amerikanen mogen volgens de nieuwe afspraken onder meer gebruik maken van een basis bij Incirlik, in het zuiden van Turkije. Die basis ligt niet ver van Syrië. De Amerikanen opereren nu nog vanaf vliegdekschepen in de Perzische Golf en de Rode Zee.Er zijn 3 reacties

 1. Maho
  Geplaatst op 16 oktober 2014 om 6:01 pm uur.

  Dit klopt voor geen moer. De partijen zijn nog steeds in overleg. Waar halen julie je informatie vandaan. Is het niet verstandig om eerst de verkregen informatie te contoleren op waarheid of maakt het voor jullie niet uit? Dit valt me wel tegen van zo’n populaire site!

 2. Maho
  Geplaatst op 21 oktober 2014 om 1:51 am uur.

  Inmiddels is het 21 oktober nog steeds geen definitief akkoord betreft het gebruik van de vliegbasis. Dit is een bewijs dat er veel onwaarheden verspreid worden via de leugen en bedrog industrie van de VS welke vrije media word genoemd.

 3. Maho
  Geplaatst op 21 oktober 2014 om 11:47 pm uur.

  Beste maho, je hebt helemaal gelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl