do 18 januari 2018, 03:19 uur

Turkije: bufferzone langs de zuidgrenzen

Syrische_tanksTurkije overweegt langs de zuidgrenzen een bufferzone in te stellen. Dit heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdogan geopperd, melden Turkse media. Turkije grenst in het zuiden aan grote gebieden die onder de voet zijn gelopen door de extremistische soennieten van Islamitische Staat (IS) in het noorden van Syrië en Irak.

Erdogan zegt dat de militairen een plan voor een buffer voorbereiden, maar hij liet in het midden of het om een zone langs de grens in Turkije gaat, of dat de Turkse militairen plannen maken een strook land in Syrië en/of Irak te in te nemen.Laat als eerste een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl