di 16 januari 2018, 20:41 uur

Paus naar Turkije, mogelijk ontmoeting met Erdogan

PausPaus Franciscus zal eind november Turkije bezoeken. Dat heeft de directeur van het Vaticaans persbureau, pater Federico Lombardi s.j., bekendgemaakt. Er is nog geen officiële datum bekend voor het bezoek, maar de Turkse ambassade in het Vaticaan heeft tegen de katholieke nieuwsdienst van de Boston Globe bevestigd dat de paus in november naar Istanbul reist.

Daar zal hij met de Oecumenische patriarch van Constantinopel, Bartholomaois I, de feestdag van de heilige apostel Andreas zal vieren, die op 30 november valt. Verder zal Franciscus vermoedelijk ook de Turkse hoofdstad Ankara bezoeken, waar hij mogelijk de pas beëdigde president Erdogan zal ontmoeten.

Paus Franciscus, geboren als Jorge Mario Bergoglio, is sinds 13 maart 2013 de paus van de Rooms-katholieke Kerk, een positie die inhoudt dat hij leider van deze kerk, bisschop van Rome en soeverein van Vaticaanstad isLaat als eerste een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl