do 18 januari 2018, 12:34 uur

Dode bij protest in Istanbul

rel]In Istanbul is bij een botsing tussen de politie en betogers een omstander doodgeschoten. De 30-jarige Ugur Kurt werd eerder op de dag in zijn hoofd geraakt door een kogel en overleed gisteravond in een ziekenhuis. Gisteren braken rellen uit in de wijk Okmeydani. De politie schoot in de lucht om de relschoppers te verdrijven. Linkse demonstranten gooiden met brandbommen en stenen.

De betogers zijn onder meer woest op de autoriteiten vanwege het mijnongeluk van vorige week. Daarbij kwamen meer dan 300 kompels om het leven. Het is de grootste mijnramp in de geschiedenis van Turkije.

Turkse media melden dat in Istanbul aan het einde van de avond nog rellen zijn. Die zijn verhevigd door de dood van de man, die per toeval in de onlusten terecht zou zijn gekomen. Op sociale media melden mensen dat vanavond een tweede man is geraakt door een kogel en dat hij zwaargewond is. Bij de rellen zouden in totaal acht mensen gewond zijn geraakt, onder wie zes agenten.Er zijn 36 reacties

 1. alper
  Geplaatst op 23 mei 2014 om 7:47 am uur.

  Capulcular zijn weer actief.

 2. wim
  Geplaatst op 23 mei 2014 om 10:34 am uur.

  Te triest voor woorden dat er dode is gevallen door de politie nota bene.
  Als Erdo nu eens het boetekleed aan zou trekken zou men zich gehoord voelen en mogelijk de rust terugkeren.

  • Stratenmaker
   Geplaatst op 25 mei 2014 om 2:09 am uur.

   .. en de aardbeving is ook de schuld van Erdogan…
   aldus Wim de Kortzichtige

   • wim
    Geplaatst op 27 mei 2014 om 2:31 pm uur.

    Oh U lijdt? Ja, aan verlies van decorum!

    • Stratenmaker
     Geplaatst op 28 mei 2014 om 8:42 pm uur.

     Deze moet je even uitleggen Wimp, mijn lage Schapen-IQ speelt mij even parten.

 3. Burcu
  Geplaatst op 23 mei 2014 om 10:24 pm uur.

  In- en intriest, schandalig, afschuwelijk…zinloos!

  • Anon
   Geplaatst op 24 mei 2014 om 7:06 pm uur.

   De rellen of is het omdat je er van uitgaat dat de politie verantwoordelijk is voor de dood? Dat kan kloppen maar aangezien het onderzoek nog niet naar buiten is gekomen moet je geen conclusies trekken. Ik hoop dat je specifiek de manier van rellen bedoeld, dan is het terecht. De manier van aanpakken van de politie is een wereldwijde standaard.

   • wim
    Geplaatst op 25 mei 2014 om 4:16 pm uur.

    Ja hoor…! Lekker omdraaien. Overigens is het standaard om met scherp te schieten?

    • Stratenmaker
     Geplaatst op 28 mei 2014 om 8:50 pm uur.

     Nee, het is standaard om een paar molotovcocktails in je achterzak bij je te hebben als je gaat winkelen. Jij neemt toch ook altijd een katapult en een zak moeren mee?

  • Stratenmaker
   Geplaatst op 25 mei 2014 om 2:05 am uur.

   In- en intriest. Burcu en ik zijn het helemaal eens deze keer.
   Een onschuldige voorbijganger wordt slachtoffer van de reactie die dat stelletje linkse relnichten en sensatiezoekers bij de politie uitlokken.
   De politie schiet in de lucht uit noodweer omdat zij worden belaagd met molotov cocktails en ander geschut.
   Voor de duidelijkheid: molotov cocktails vind je niet op straat. Dat heb je niet ‘toevallig’ bij je. Dit is tuig dat met voorbedachte rade de politie te lijf gaat en verwondt. Het merendeel van de gewonden waren agenten. De dode een onschuldige voorbijganger.
   Of zoals de zus van Ugur Kurt zeer terecht uitschreeuwde tegen de anti-AKP demonstranten die de uitvaart wilden kapen om nogmaals oproer uit te lokken:
   ‘Het is jullie schuld dat mijn broertje dood is! Als jullie niet zouden rellen, zou mijn broertje nog leven! Ga weg van onze begrafenis!’.
   En dat is precies hoe het zit.

  • alper
   Geplaatst op 25 mei 2014 om 10:54 am uur.

   Heb je de afwas gedaan…

 4. Kamil
  Geplaatst op 24 mei 2014 om 11:14 am uur.

  wim wat is jouw probleem met Turkse zaken als ik mag weten? je komt onafgebroken steeds maar weer over erdogan als geen Turk zijnde klagen terwijl holland op het rand staat om zwaar geboycot te worden door heel midden oosten tot azie door die idioot wilders en dan zit jij hier over andermanse zaken mee te bemoeien…. zit helemaal geen logica in

  • alper
   Geplaatst op 25 mei 2014 om 10:45 am uur.

   Wim zit niet zomaar op actief op dit forum. Er zit meer achter.

  • wim
   Geplaatst op 25 mei 2014 om 2:27 pm uur.

   Als een regeringsleider een meisje, die rouwt en boos is, in het gezicht slaat voor de camera heeft hij nul respect voor de ander. Als een leider van een ander land zou zijn geweest had ik trouwens evenzo gereageerd. IK vind het een misselijk makende houding! Jij als Turk zijnde mekkert ook over westerse zaken toch! Overigens zijn mijn Turkse vrienden het absoluut met mij eens wat betreft Erdo. Zijn tijd is geweest en zijn poging de in buitenland wonende fundi’s over tehale om hem wederom aan het roer te helpen zullen we straks nader bezien. Tot zover!

   • Stratenmaker
    Geplaatst op 28 mei 2014 om 9:00 pm uur.

    Dat verhaal horen we nu al voor de zoveelste keer. Versie 12.0 inmiddels.
    Maar blijf hopen en dromen mijn beste Wimp.
    ‘jouw vrienden?’ Heb jij die dan? Ga je dan eens lekker bezatten invloed je tijd hier te verdoen. Het heeft toch geen enkele invloed wat je hier allemaal brabbelt.
    AKP is en blijft aan de macht en jij zult er verplicht aan gaan wennen. Al ontplof je van nijd (wat je nu al bijna doet).

    • Wim
     Geplaatst op 29 mei 2014 om 7:51 pm uur.

     Nee joh! Mij krijg je niet kwaad. Ik vind het zo lullig voor je omdat je zo opzichtig uit het gaatje van je nek klets! 🙂 O, ….wel de volgende keer met nette woorden en U schrijven svp hahahahahaaha
     Met mij gaat het goed hoor! LOL

     • Stratenmaker
      Geplaatst op 1 juni 2014 om 12:16 am uur.

      Wimp, lieg niet. Je bent heel erg kwaad. Het feit dat je dat expliciet ontkent en je stelling met de stompzinnige toevoeging ‘hahahaha’ ondersteunt bevestigt dat.
      Uit stuk voor stuk elke bijdrage blijkt haat en nijd en het volledige gebrek van een echt leven.
      En geloof me beste Wimp, ik krijg jou wel kwaad, sterker je bent al een paar keer zo kwaad geweest dat je jezelf helemaal hebt laten gaan, compleet met je beroemde scheldwoorden. Waarmee je perfect past bij de capulcular en Kemalisten die ook altijd schelden als ze er met argumenten niet meer uitkomen. En dan te bedenken dat het niet eens mijn intentie was om jou kwaad te krijgen, het was slechts een grappige bijkomstigheid, Wimp.

 5. Osmanli
  Geplaatst op 24 mei 2014 om 2:04 pm uur.

  Wim je praat zoveel onzin. Heb je niks beters te doen dan reacties toevoegen over TR… Malloot

  • wim
   Geplaatst op 25 mei 2014 om 2:28 pm uur.

   Heb jij op Moederdag wel scheermesjes gekocht? 🙂
   Ik kan ook doelgericht schrijven zoals je ziet.

   • Stratenmaker
    Geplaatst op 28 mei 2014 om 9:02 pm uur.

    Heel veel onzin dus. En dat noemt meneer doelgericht schrijven…

 6. Yusuf
  Geplaatst op 24 mei 2014 om 4:34 pm uur.

  Idd capulcular zijn weer bezig…

  “De betogers zijn onder meer woest op de autoriteiten vanwege het mijnongeluk van vorige week. Daarbij kwamen meer dan 300 kompels om het leven. Het is de grootste mijnramp in de geschiedenis van Turkije.”

  Ok ze zijn woest, en nu?
  Kunnen ze de aardbeving ook de schuld geven aan Erdogan?
  Kunnen ze al die ongelukken ook de schuld geven aan Erdogan?

  In nederland is er een sterke controle in veiligheid en nog zijn er ongelukken…zie moerdijk…
  Ik zweer, meeste turken im Turkije zijn olie dom, of ze zijn allemaal kufaar…
  Die belkin Ervan was gewoon ee. Kut atheistisch kind…hij kreeg wat ie kreeg…

  • Wim
   Geplaatst op 25 mei 2014 om 4:31 pm uur.

   Belkin Ervan mocht dus gewoon dood van je? Omdat ie zgn Atheïst zou zijn of is? 300 mijnwerkers dood So What? Erdogan onschuldig?
   Over dom gesproken!
   In welke wereld leef jij?

  • Fadime
   Geplaatst op 25 mei 2014 om 7:33 pm uur.

   Vergelijk jij de ongeluk in Moerdijk met de mijnongeluk in Soma!!!!!

   In Moerdijk viel er alleen 1 gewonde geen 300 dode!!!

   • Stratenmaker
    Geplaatst op 27 mei 2014 om 1:26 am uur.

    Ach Fadime, U wilt de boodschap niet echt begrijpen he?
    De boodschap is, dát er overal in de wereld ongelukken gebeuren. Daarbij gaat het niet om het aantal doden die erbij vallen. Het is geen wedstrijd ofzo.
    En als u dan persé overtuigd wilt worden: Vuurwerkramp Enschedé?
    Is dat ernstig genoeg voor u om op in te gaan?

  • Natascha
   Geplaatst op 26 mei 2014 om 4:32 pm uur.

   ik snap niet waarom jullie in Nederland wonen als je toch zo fan bent van Erdogan en van Turkije en maar zit te beweren dat het oo zo goed gaat waarom ga je dan niet terug naar je land van afkomst inplaats van Nederlandse scheldwoorden tegebruiken over een 15 jarig kind die aleviet was en door zijn hoofd geschoten is door prive soldaten van Erdogan de politie . dan zijn ze in Nederland teminsten verlost van een persoon die totaal geen hersen inhoud heeft .

   • Stratenmaker
    Geplaatst op 27 mei 2014 om 1:36 am uur.

    Geachte Natascha,
    Heeft u wel eens een Turks bejaardentehuis in Nederland gezien? Of hordes Turkse bejaarden in een Nederlands bejaardentehuis?
    Nee?
    Waar zijn al die bejaarde Turken dan? Of worden Turken niet oud ofzo?
    Heeft úw hersenloze pan daar wel eens over gefilosofeerd? Misschien toch eens doen ipv avond aan avond naar Goede Tijden Slechte Tijden en RTL Boulevard kijkend uw tijd te zitten verdoen.
    Inderdaad, die Turken zijn allemaal terug in Turkije. U blij, wij blij: U uiteindelijk verlost van die hersenloze Turken in Nederland, en de Turken lekker in hun vaderland iedere dag in het Mediterrane zonnetje thee drinken op hun oude dag in een land waar het onder het AKP-bewind heerlijk toeven is.
    Overigens laten we u niet helemaal alleen, want u moet vanaf heden toch wel rekening gaan houden met een groep Kemalistische Turken die te zijner tijd liever bij u in het Nederlandse bejaardentehuis naar hun dood toe willen leven. Zij kunnen het beter met u vinden dan met hun landgenoten in Turkije namelijk. En tolerant als u bent als Nederlandse vertrouwen wij erop dat onze afvallige landgenoten bij u in goede handen zullen zijn en u ze hartelijk zult opnemen in uw midden.
    Waarvoor wij u bij voorbaat danken.

   • wim
    Geplaatst op 27 mei 2014 om 2:28 pm uur.

    amen

    • Stratenmaker
     Geplaatst op 28 mei 2014 om 8:22 pm uur.

     Goeie bijdrage weer Wimp!

 7. Olijfje
  Geplaatst op 27 mei 2014 om 8:49 am uur.

  Natascha

  ?k ben het helemaal met je eens….Enige wat ze ( les: Turken in Nederland) doen is een beetje blaffen op afstand over een land waar ze niet eens woonachtig zijn. Saaad….very sad.

  • wim
   Geplaatst op 28 mei 2014 om 5:30 pm uur.

   @natascha@olijfje
   We zien nu dat dit individu nog niet toe is aan 2014 en blijkbaar nog steeds in de middeleeuwen leeft. Geen enkele nuance en invoelend gedrag te zien. Hij heeft ergens op deze site durven beweren uiterst humaan te zijn 🙂

  • Stratenmaker
   Geplaatst op 28 mei 2014 om 8:37 pm uur.

   …maar waar wij wel de nationaliteit van hebben en jij niet. En daarom mag jij niet eens blaffen over ONS land.
   Alleen je geld uitgeven aan het Mediterrane strand en daarna weer snel terug naar je eigen landje waar allemaal hypocriete politici a la Wilders rondlopen die tegen Turkije bij de EU zijn, met of zonder Erdo?an. In jouw landje mag gelukkig alles, inclusief pedofielenclubs en vrouwendiscriminatie bij de SGP. Daar mag jij je fijn mee bemoeien.

   • Wim
    Geplaatst op 29 mei 2014 om 7:24 pm uur.

    Hé gepakt bij de ballen jochie? Overigens wens ik jou hetzelfde toe wat jij jouw Turkse medelanders toewenst. Wat betreft vrouwendiscriminatie doe jij niet onder voor de funda’s in beide NL en TR. En de Wildersaanhangers zijn blij met jouw ongenuanceerde gewauwel. Jij geeft hen onderwerpen. Niet handig hoor knuppeltje.

    • Stratenmaker
     Geplaatst op 1 juni 2014 om 12:01 am uur.

     Wimp, ik betwijfel of jij überhaupt wel ballen hebt? Dat loze geleuter van je doet ernstig vermoeden van niet.
     Verder heb je geen TR paspoort dus is je mening in TR en over TR leuk voor de statistieken en als harde schijf vulling, maar verder van nul en generlei waarde. Hoe die dus voor je en beperk je tot je core business: Het uitschelden op dit forum van AKP – aanhangers.

 8. Olijfe
  Geplaatst op 31 mei 2014 om 9:09 pm uur.

  Wim

  I couldn’t agree more…..:)))

  Stratenmaker,

  denk je dat er in Turkije geen medelanders zijn met een dubbele nationaliteit? Zij zijn niet Turks maar wonen wel in Turkije en hebben meer recht van spreken dan Turken in Nederland. Het zijn juist die Turken met een NL paspoort die alleen de Turkse stranden kennen en voor de rest geen flauw benul hebben van het echte Turkije.

  Er zijn wel degelijk Turkse bejaardentehuizen in Nl en die pedofielen en vrouwendiscriminatie in NL heb je ook in Turkije. Enige verschil is dat alles in Nederland lekker transparant is en in Turkije is alles verborgen……..

  • Stratenmaker
   Geplaatst op 31 mei 2014 om 11:53 pm uur.

   @Olijfe (Olijfje was zeker even de stad uit?)
   En dat soort viezigheid hoort ook verborgen te zijn. Het gegeven dat jij als Nederlander vind dat het transparant zijn van dit soort vulgariteit beter is dan dat mensen deze smeerpijperij uit schaamte verborgen willen houden zegt veel. Jij bent de opmaat naar acceptatie van podifilie door de maatschappij. Probeer die mentaliteit niet naar TR te exporteren want de Kemalisten zijn gevoelig voor de moderne westerse levensstijl en zouden pedofilie weleens kunnen omarmen.

 9. Olijfe
  Geplaatst op 1 juni 2014 om 9:10 pm uur.

  Beste Stratenmaker

  Als wereldburger ben ik niet van mening dat pedofielen omarmd moeten worden.Ik heb gezegd dat het ook in Turkije bestaat en niet alleen in Nederland. Alleen als iets transparant is kun je het aanpakken toch? Hoe wil je de verborgen praktijken van pedofielen in Turkije aanpakken? Jouw oplossing is dus gewoon alles lekker verborgen houden zodat niemand zich hoeft te schamen maar ondertussen het aantal slachtoffers toe laten nemen….hmmm klinkt als een uitzichtloze vicieuze cirkel…Ik zeg niet dat Nl dit soort praktijken goed aanpakt.Kan beter maar het wordt in ieder geval niet verborgen gehouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl