wo 17 januari 2018, 00:08 uur

Betoging Nijmegen tegen politiegeweld in Turkije

NijmegenOngeveer honderd mensen zijn in Nijmegen de straat opgegaan om te demonstreren tegen het politiegeweld in Turkije. Dat melden media in Gelderland. Aanleiding van de protestmars is de dood van Berkin Elvan. De betogers scandeerden leuzen als “Erdogan moordenaar” en droegen spandoeken meldt de NOS.

Elvan is uitgegroeid tot het symbool van gewelddadige politie-optredens in Turkije. De 15-jarige jongen kreeg bij de protesten rond het Gezi-park in Istanbul vorig jaar zomer een traangasgranaat tegen zijn hoofd.

De Turkse politie gebruikte de granaten om zo’n 2000 betogers uiteen te jagen. Elvan lag 269 dagen in coma en overleed gisteren. In Istanbul en Ankara gingen tienduizenden mensen de straat op om de jongen te herdenken. Betogers werden door de politie uiteen gedreven met traangas.(Bron: NOS.nl)Er zijn 12 reacties

 1. alper
  Geplaatst op 12 maart 2014 om 10:10 pm uur.

  het wordt steeds gekker in de wereld. Mensen worden door deze vandalen in de armen van de AKP gedreven.

 2. Ibrahim
  Geplaatst op 13 maart 2014 om 1:42 am uur.

  Bloed bloed en nog eens bloed kleven aan de handen van Tayip Erdogan,..twee woorden voor die verschrikkelijke dictator,Yaziklar olsun..Ins-Allah volgt hij de ware islam en bekeert hij zich door het voorbeeld te nemen aan de Sunnah en af te treden en zo niet,…Moge hij en zijn aanhangers branden in de hel…!Door 5 keer per dag te bidden betekend niet dat hij een ware Moslim is,…het enigste wat je hebt is een religie en meer niet,..

 3. cengiz
  Geplaatst op 13 maart 2014 om 11:20 pm uur.

  in nijmegen leven veel alevieten, dus lekker boeiemd allemaal

 4. alper
  Geplaatst op 14 maart 2014 om 2:15 pm uur.

  de gezi terreur enzo.. is de zaak van de alavieten. Wat ze niet met de verkiezingen kunnen winnen proberen ze met geweld.. Stelletje loosers.

  Stel je voor: de allochtonen in NL kunnen de verkiezingen niet winnen met stemmen. Ze gaan massaal de straat op om te vernielen. Hoe zullen de autochtonen hierop reageren.

  • peter edel
   Geplaatst op 14 maart 2014 om 11:12 pm uur.

   In Nederland hebben allochtonen rechten waar minderheden in Turkije niet van kunnen dromen. Wat zou jij ervan zeggen als je moskee in een kerk wordt veranderd? Dat alevieten na eeuwen van onderdrukking agrwanend tegenover soennieten staan, lijkt me niet minder dan begrijpelijk.

 5. Izmirli
  Geplaatst op 14 maart 2014 om 5:29 pm uur.

  Nogmaals jullie zijn fascisten. Vele Alevieten van Turkije zijn van Turkmeense afkomst. Dat maakt hun geen allochtonen. Zowiezo is het verkeerd onderscheid tussen geloven en groepen te maken.

 6. ahmet dal
  Geplaatst op 14 maart 2014 om 7:49 pm uur.

  Alper wat een domme reactie , heb je dit allemaal uitgevonden vanachter je computer knap hoor en je fasistische kant heb je ook getoond op internet wat een held ben je …. Ik weet wat men niet kent vreest men dus ik zou zeggen ga kennismaken met een paar alevieten en verbreed je horizon in plaats van zo te generaliseren en te vooroordelen

  • alper
   Geplaatst op 19 maart 2014 om 11:51 am uur.

   oei .. een alaviet die op zijn teentje is getrapt. Mag niemand dan kritiek uiten op jullie..
   Whot the fuck you think you are!!

   • wim
    Geplaatst op 19 maart 2014 om 12:12 pm uur.

    Alpertje jongen, ook je Engels is aller belabberdst.

 7. Izmirli
  Geplaatst op 16 maart 2014 om 8:08 pm uur.

  Wat hebben Alevieten jou misdaan?

  • wim
   Geplaatst op 19 maart 2014 om 9:23 am uur.

   Ik denk dat Alpertje geniet van de negatieve aandacht die hij vraagt en tot nu toe krijgt. Misschien ff laten kletsen uit dat gaatje in z’n nek? Zijn pseudoniemen weten we inmiddels wel te herkennen. ADVIES: laat maar. En alleen op opbouwend teksten reageren. Is veel leuker:)

  • alper
   Geplaatst op 19 maart 2014 om 3:37 pm uur.

   wat hebben ze niet gedaan. vernielen van staatseigendommen bijvoorbeeld. Steeds meer mensen in turkije hebben een hekel aan ze gekregen. Met geweld marxistische ideologie proberen op te dringen gaat echt te ver. keihard aanpakken die tuig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl