do 18 januari 2018, 12:34 uur

Dood tiener zorgt voor onrust in steden Turkije

onrustDe dood van een tiener die 9 maanden geleden gewond was geraakt bij onlusten in het Turkse Istanbul, heeft in diverse Turkse steden tot nieuwe protesten en onrust geleid. Dat meldt NU.nl. Voor de deur van het ziekenhuis in Istanbul waar de 15-jarige jongen vandaag bezweek, kwam het tot confrontaties tussen de politie en demonstranten.

De jongen raakte in juni zwaargewond doordat hij een traangasgranaat tegen zijn hoofd kreeg. Hij was op weg naar de bakker en had niets te maken met de dagenlange demonstraties en rellen rond het Gezipark aan de rand van het Taksimplein in het centrum van Istanbul. Lees verder op NU.nl.Er zijn 65 reacties

 1. Burcu
  Geplaatst op 11 maart 2014 om 9:08 pm uur.

  Triest, zeer triest. Türkiye için kocaman bir AYIP!

  • Yusuf
   Geplaatst op 12 maart 2014 om 8:29 pm uur.

   niks triest eraan, die kind hoorde niet op die demonstratie te zijn, maar op school of thuis…boontje komt om zijn loontje…

   • Miriam
    Geplaatst op 26 maart 2014 om 9:58 am uur.

    Waarom verdient iemand die demonstreert voor iets waar hij in gelooft de dood? Demonstreren is een recht.

    • alper
     Geplaatst op 26 maart 2014 om 10:26 am uur.

     staatseigendommen vernielen is ook een recht toch?? Dom wijf, je weet niet eens waar je het over hebt. Ga je huiswerk doen. En geen kopieer en plakwerk svp. Dat is het werk van Petertje..

     • peter edel
      Geplaatst op 26 maart 2014 om 5:39 pm uur.

      Als je een man van eer bent bied je zo snel mogelijk je excuses aan tegenover Miriam voor je taalgebruik. Ik kon het niet geloven toen ik las dat je het over fatsoen had. Je weet niet eens wat het woord betekent.

    • wim
     Geplaatst op 26 maart 2014 om 10:44 am uur.

     Ach Miriam… te triest voor woorden dat het soort als Yusuf dit durft te ventileren.Dit gedrag toont aan dat.. Yusuf een snotneusje is of …een dombo van de eerste orde! En dat jij: “Waarom verdient iemand die demonstreert voor iets waar hij in gelooft de dood?” als vraagt neerlegt is eigenlijk al een vraag van ethische orde waar deze lulletje rozenwater geen enkele notie van heeft. Kortom je hebt een veel te hoge verwachting van deze sukkel. Te veel eer! Resumé:democratisch denken is nog niet voor iedereen weggelegd. En wij moeten dan ook alert blijven en racisten en fascisten weren uit ons systeem.

    • Anon
     Geplaatst op 26 maart 2014 om 3:03 pm uur.

     Verdient niet de dood. Had zijn eigen risico’s om te protesteren en omdat een traangasgranaat hem fataal is geworden moet de hele overheid er niet van beschuldigd worden. Het was heus niet opzettelijk om hem te doden, ze gebruiken niet voor niets traangasgranaten.

 2. alper
  Geplaatst op 11 maart 2014 om 10:36 pm uur.

  Wat doet een jongen van 15 tussen de extreem linkse terroristen die de boel aan het vernielen waren.

  Zogenaamd brood halen is de lezing..

  • peter edel
   Geplaatst op 12 maart 2014 om 12:54 pm uur.

   Kun je nu echter niets anders dan RTE immiteren? Je bent al even gevoelloos als hij.

   • alper
    Geplaatst op 12 maart 2014 om 3:45 pm uur.

    De alavieten zijn gevaarlijk bezig. Mensen schrikken van deze protesten en stemmen op de AKP. Of heb ik het mis Petertje,

    • peter edel
     Geplaatst op 12 maart 2014 om 7:00 pm uur.

     Ze stemden al ver voor de demonstraties op de AKP, dus is er een andere reden. Die is dat Erdogan de laag opgeleide (of niet opgeleide) AKP-stemmers van alles kan wijsmaken. Dat corruptie eigenlijk liefdadigheid is om kinderen tegen internet te behoeden bijvoorbeeld. Zal je wel zeggen dat de AKP-achterban niet laaopgeleid is, maar in dat geval had Erdogan geen beroep op Gülen hoeven te doen bij gebrek aan intellectueel kader binnen zijn eigen gelederen. Dat is per slot van rekening de oorzaak van zijn probleem. Hij heeft zelf toegestaan dat de Gülenisten greep op de staat kregen. Moest hij wel. Verder word ik ziek van de haat die jij verspreidt tegen alles dat je vreemd is. Als ik jouw reacties lees weet ik weer waarom ik zo van extreem-rechts gruwel. Alper, je bent een schande voor je land en voor je geloof.

     • alper
      Geplaatst op 12 maart 2014 om 10:12 pm uur.

      het lijkt wel dat je niet tegen kritiek kunt. Ja, de waarheid kan hard zijn. Dit moet jij toch weten..

     • Ibrahim
      Geplaatst op 13 maart 2014 om 1:51 am uur.

      Hij en zijn vriendjes hier op deze site zijn niet alleen schandig,..het zijn de zondaars en zij zijn juist die neppe Moslims die voor lange tijd zullen branden in de HEL..Ins-Allah

    • Yusuf
     Geplaatst op 12 maart 2014 om 8:26 pm uur.

     zo is dat Alper, een kind hoorde niet bij die demonstratie, bovendien was het geen onschuldig kind die naar bakker ging, hij ging de boel ook onder de fik zetten, onverantwoord misselijk kind en onverantwoordelijke ouders, boontje komt om zijn loontje…

     • alper
      Geplaatst op 12 maart 2014 om 10:16 pm uur.

      Zo is dat, ik las ook ergens op internet dat de vader een fanatieke linkse activist is en bekend bij de politie. Ook kreeg hij op de televisie de vraag of hij niet bewust en juist nu de stekker van de beademing had laten stopzetten zo vlak voor de verkiezingen. Na zijn dood waren de spandoeken wel snel in elkaar gezet. Het lijkt wel dat dit een geplande actie is.

  • alper
   Geplaatst op 12 maart 2014 om 7:03 pm uur.

   Dan vraag je hier toch om.

  • Yusuf
   Geplaatst op 12 maart 2014 om 8:27 pm uur.

   eigen schuld dikke bult…zal er niet om rouwen kleine terrorist!

   • Wim
    Geplaatst op 12 maart 2014 om 10:24 pm uur.

    Ook jij zal datgene wat je lief is kwijtraken en dan wens ik jou het verdriet van de ouders van dit kind in meervoud.
    Wat ben jij een ontzettende oetlul zeg.

 3. Burcu
  Geplaatst op 12 maart 2014 om 9:43 pm uur.

  Saçma konu?may?n! Het gaat hier om een kind. Degene die slecht praten over iemand die overleden is zijn gewetenloos. Yaz?klar olsun!!!

  • alper
   Geplaatst op 12 maart 2014 om 10:19 pm uur.

   We hebben het hier over een terroristen familie dame. Terrorisme wordt met de paplepel ingegoten. Wat ze met verkiezingen niet kunnen winnen proberen ze met geweld de macht te krijgen. De turkse bevolking is wakker geschud. de CHP zal nooit kunnen regeren met deze terroristen in de voorlinie

   • Izmirli
    Geplaatst op 13 maart 2014 om 7:11 pm uur.

    Terroristen? Jullie leider loopt hand in hand met terroristen bij een feestje in Diyarbakir.

  • Wim
   Geplaatst op 12 maart 2014 om 10:26 pm uur.

   Correctie: niet geweten- maar hersenloos!

  • Ibrahim
   Geplaatst op 13 maart 2014 om 1:47 am uur.

   Evet aynen oyle Yaziklar olsun….!

  • peter edel
   Geplaatst op 13 maart 2014 om 2:13 pm uur.

   Vergeef het hen maar Burcu, ze weten niet wat ze zeggen. Zij die het vergoelijken wanneer, onder wat voor omstandigheden dan ook, een kind vermoord wordt, diskwalificeren zich niet alleen als moslims, maar ook als onderdeel van de mensheid.

   Ik neem graag de handschoen op in een discussie, maar hier pas ik.

   • alper
    Geplaatst op 13 maart 2014 om 10:06 pm uur.

    Er is gisteren een ander persoon vermoord. Hier hoor je niemand over. Ja, Petertje door jouw de hemel geprezen linkse terreurgroep. Denk je nou echt dat we het niet in de gaten hebben dat je linkse terreurgroepen steunt. Je zal nu wel zeggen ” bewijs het maar “. Het bewijs is dat je niks schrijft over de CHP. Je valt alleen de AKP aan. Dit is het bewijs. Je denkt dat je slim bent omdat je een hollander bent. Eigenlijk ben je zielig. Je hebt het over de universele waarden van de mens. Ja, volgens jou zijn die alleen van toepassing voor de atheisten en niet voor de moslims. Je verheerlijkt je atheistische denkwijze. Atheisten hebben ook een gewelddadige kant. Deze is heel gevaarlijk. Waarom daan de moslims niet de straat op Petertje. Heb je je dat wel eens afgevraagd. Hierom: ofkeyle kalkan, zararla oturur. ( google vertalen zal niet helpen, vraag aan je turkse vrouw wat dit betekent )

 4. Gastarbeider
  Geplaatst op 12 maart 2014 om 11:30 pm uur.

  Peter je denkt dat je slim bent he pannenkoek?erdogan kan alleen laagopgeleidde mensen inpakken enz enz wat lul je slap man!dan vraag ik dit aan jou slimmerik waarom kan de oppositie die laagopgeleidde mensen niet inpakken dan?antwoord svp!!!!!!en dat je alper aanvalt met een argument wat niet eens me stront waard is(dat ie volgens jou even gevoelloos als erdogan klinkt,flikker op man zieligerd,oprotten met jouw en je kutforum,er is vanavond een turkse politieagent doodgegaan en een vrouw achtergelaten,die kleine kutjoch dacht dat ie dapper was en gooide stenen naar een agent dus hij mag van mij de oprotten naar de plek waar die hoort

  • peter edel
   Geplaatst op 13 maart 2014 om 1:26 pm uur.

   Een antwoord kan je krijgen. De oppositie wenst niet in te haken op Ottomaanse sentimenten zoals de AKP. En dat doet het nu eenmaal bij het deel van de bevolking dat liever blijft steken in Ottomaanse achterlijkheid dan dat men zich langs rationele weg ontwikkelt.

   Die politieagent bezweek trouwens aan een overdosis traangas. Koekje van eigen deeg…

   Je taalgebruik zal voor veel andere bezoekers van deze website meer over jou zeggen dan over mij. Dat wil zeggen, als een teken van wanhoop en zwakte.

   Trouwens, lastig stenen gooien met een brood in je handen.

   • Bulent kanber
    Geplaatst op 24 maart 2014 om 3:54 pm uur.

    Rot op jo lul de behanger typisch westers overal vertellen hoe ze moeten leven de otomaanse rijk daar kunnen jullie met jullie schandalige geschiedenis nog een puntje aan zuigen Peter

    • peter edel
     Geplaatst op 25 maart 2014 om 9:31 am uur.

     Al even welbespraakt… Ik blijf ertoe neigen dergelijk taalgebruik als een teken van zwakte te zien.

  • Wim
   Geplaatst op 13 maart 2014 om 4:11 pm uur.

   Ik zal me niet verlagen tot zo’n ontzettende walgelijke opmerking die jij richt naar de gedode jongen. Je zegt nogal wat. Eigenlijk er is geen enkele aanwijzing dat jij enig gevoel in je lijf hebt. Hoe durf je zo te oordelen over een kind van vijftien jaar. In de psychiatrie noemt men dit psychopatisme. Ongevoelig totdat de persoon zelf geraakt wordt.

   • alper
    Geplaatst op 13 maart 2014 om 10:08 pm uur.

    die gedode jongen woont in ortakoy. Hij gaat brood halen 15 km verderop. Wie gelooft nou echt dat hij onschuldig is. Moest van de vader de straat op om te vernielen.

    • peter edel
     Geplaatst op 23 maart 2014 om 10:54 am uur.

     Fout, Berkin woonde in Okmeydani.

 5. Ibrahim
  Geplaatst op 13 maart 2014 om 2:00 am uur.

  Jullie gaan zien wat er gaat gebeuren geloof het maar het is over met jullie,..stelletje moordenaars corrupte nep moslims.. http://youtu.be/m7ytOnlKgpU

  • peter edel
   Geplaatst op 13 maart 2014 om 1:27 pm uur.

   Ik help het je hopen Ibrahim, dat ik in de hel terechtkom. Liever in de hel met Satan, dan met jou in de hemel.

   • Izmirli
    Geplaatst op 13 maart 2014 om 7:02 pm uur.

    Oei ik denk dat je Ibrahim verkeerd hebt begrepen Peter. Ibrahim richt zich volgrnsij op de mensen die jou en de dode jongen verfoeien.

   • Ibrahim
    Geplaatst op 13 maart 2014 om 7:15 pm uur.

    Peter ik weet niet waar je het over hebt,…maar sta al sinds ik hier op dit forum ben aan jou zijde,..en nu ga je zo reageren tegen mij ,VREEMD..?

    • Izmirli
     Geplaatst op 14 maart 2014 om 12:56 pm uur.

     Is begrijpelijk het was in de hitte van een discussie. Wat jij schrijft Ibrahim , heeft Petet waarschijnlijk verkeerd begrepen. Vergeef het hem.

     • Izmirli
      Geplaatst op 14 maart 2014 om 12:57 pm uur.

      Hij wordt op een heel onredelijke manier aangesproken door onze Apkk vrinden.

    • peter edel
     Geplaatst op 14 maart 2014 om 1:21 pm uur.

     Of er reageren hier twee Ibrahims, of ik heb iets helemaal verkeerd begrepen, omdat de reactie niet erg duidelijk was. In feite reageerde ik op een reactie hierboven. Daar stond het volgende: ‘Hij en zijn vriendjes hier op deze site zijn niet alleen schandig,..het zijn de zondaars en zij zijn juist die neppe Moslims die voor lange tijd zullen branden in de HEL..Ins-Allah’ Ik verbond hier de conclusie aan dat het tegen mij gericht was. Aangezien het onder een reactie van mij stond. Dat ik op een andere reactie van Ibrahim reageerde komt omdat er onder de bovenstaande reactie om mij onduidelijke reden geen reply mogelijkheid verscheen. Indien het niet tegen mij gericht was, bied ik hierbij mijn welgemeende excuses aan.

     • Ibrahim
      Geplaatst op 15 maart 2014 om 6:13 am uur.

      Geen probleem Peter,..excuses is niet op zijn plaats,…Ik begrijp jou,..!en Izmirli hemso thanks broer voor jou reply..

 6. Izmirli
  Geplaatst op 13 maart 2014 om 7:12 pm uur.

  En ieder ander die niet met hun is.

 7. Izmirli
  Geplaatst op 13 maart 2014 om 7:15 pm uur.

  Hij verweet hun ervan slechte Moslims te zijn.
  .

 8. Gastarbeider
  Geplaatst op 13 maart 2014 om 8:28 pm uur.

  Heb jij brood gezien in zijn hand?ik niet ik zie m stenen gooien met een kap voor zijn mond,kijk je weet dondersgoed waar de mensen naartoe willen met akp je zegt het zelf eindelijk!!!!wij willen de power en de onafhankelijkheid terug van de osmanli!je weet dus heel goed waar de akp naartoe wilt rat dat je bent

  • Izmirli
   Geplaatst op 14 maart 2014 om 12:59 pm uur.

   Fotoshop doet wonderen.

   • Anon
    Geplaatst op 14 maart 2014 om 11:34 pm uur.

    Zie deze foto: http://www.anony.ws/i/2014/03/14/8d16I.jpg

    Aan de tekst kunt u duidelijk zien welke kant hij aanhangt, maar hij bewijst wel onbewust dat die foto echt is. Er is helaas voor u geen sprake van een photoshop.

    • peter edel
     Geplaatst op 23 maart 2014 om 10:58 am uur.

     Grappig, ik zag een soortgelijke foto van Erdogan, verkleed als demonstrant. Is dan waarschijnlijk ook geen Photoshop…

     • Anon
      Geplaatst op 25 maart 2014 om 10:40 am uur.

      Hier de fotograaf:
      https://twitter.com/murselcbn
      De foto is gewoon echt, als je dit negeert en er van uitgaat dat die nep is ben je gewoon blind en heb jij in mijn ogen je betrouwbaarheid verloren. Jij gelooft wat jou het beste past, zullen wel AKP aanhangers zijn die het zelfde doen maar vergeet dan niet dat je hetzelfde doet.

 9. Gastarbeider
  Geplaatst op 13 maart 2014 om 8:30 pm uur.

  Echte turken wanhopen nooit wist je dat nog niet?je kan ons doden,je kan ons in de schulden laten verdrinken maar we wanhopen nooit en komen aaaltijd terug om gasten zoals jij angst in hun harten te planten nerd

 10. kamil
  Geplaatst op 13 maart 2014 om 11:18 pm uur.

  weet je wat grappig is? westerlingen die met Turkse zaken bemoeien… peter is een grote voorbeeld van een betaalde opsteker… zijn bazen de zionisten geven hem opdrachten om in Turkse forums de schijnheilige journalist/columnist uit te hangen…. peter ontkent altijd zionisme omdat er altijd tussenpersonen zijn die hem wel via via opdrachten geven… maar goed, dit is maar een kruimel wat Turkije niks deert, dus laat em maar lekker de vergavurde nep-Turken paaien met zn onzin over erdogan en zijn kornuiten….

 11. Gastarbeider
  Geplaatst op 14 maart 2014 om 12:34 pm uur.

  Ik snap niet waarom veel mensen denken dat peter betaald wordt!die man schrijft niet objectief thats all!wie gaat hem
  Nou betalen man doe even normaal,hij is gewoon zeer jaloers en zeer anti akp.

  • peter edel
   Geplaatst op 23 maart 2014 om 11:15 am uur.

   Jaloers op het economische succes van Turkije, bedoel je dat? Ik zou niet weten waarom. Om persoonlijke redenen kan het mij niet goed genoeg gaan met de Turkse economie.

   Anti-AKP? Tot 2007 vond ik dat een aantal zaken behoorlijk vooruit waren gegaan onder de AKP. Dat vind ik zelfs nog.

   Helaas is het een kwestie van een stap vooruit, twee achteruit geworden als het om mensenrechten gaat. Wat ik bedoel is dat vroeger gevangenen werden gemarteld met electroshocks. Onder de AKP is daar (grotendeels) een einde aan gekomen en dat is een goede zaak. Tegenwoordig worden echter honderdduizenden tegelijk met traangas gemarteld. Zo verdwijnt het voordeel in een nadeel.

   Ik heb kritiek op regeringen die daarom vragen. In de jaren negentig schreef ik niet over Turkije (omdat deze zionist toen vooral kritiek had op de Israëlische regering…), maar als ik dat wel had gedaan, had Tansu Ciller de volle laag van me gekregen. Zoals iedere partij na de AKP dat zal krijgen die er om vraagt door er een troep van te maken. Niet alleen van mij, maar van alle publicisten die mensenrechten, politieke transparantie en democratie vooropstellen.

   • Izmir
    Geplaatst op 23 maart 2014 om 6:23 pm uur.

    Tansu ciller en wijlen Buto van pakistan waren de twee machtigste Moslim vrouwen van hun tijd. Ik als Moslim man was daar best trots op. Jammer dat ciller corrupt en de journalist Ugur Dundar de mond liet snoeien. Had te maken met de rijkdom van Ciller en dat zij van verdacht werd voor de USA te werken. Er is een foto van ciller waarbij zij samen met Gul,Erdogan en Gulen ergens een lintje doorknipt. Ciller zelf was van de Dogru yol partij. Concurent van de Anavatanpartij van wijlen Turgut ozal toen geleid door Mesut Yilmaz. Dogru yol partij was opgericht door Suleyman Demirel dacht ik . Kwa ideologie lagen de partijen niet ver uitelkaar. Beide een liberaal bourgeosie partij. Wijlen premier Buto is de lucht ingeblazen waarschijnlijk door de Taliban.

    • Izmir
     Geplaatst op 23 maart 2014 om 6:26 pm uur.

     Nadat zij zelf in ballingschap had geleefd dacht ik. Ze had ook strijd met Musharraf . Probeerde comeback te maken in de politiek.

 12. cengiz
  Geplaatst op 15 maart 2014 om 3:04 am uur.

  wat heeft peter eraan om over erdogan te schrijven? hij is niet eens Turk… waarom schrijft ie niet over wilders? peter wordt wel zeer zeker betaald door anderen om Turken tegenover elkaar te zetten…. alleen vergavurde Turken willen dit niet inzien, althans doen alsof ze het niet zien….

 13. Gastarbeider
  Geplaatst op 15 maart 2014 om 8:21 pm uur.

  Zijn dood kunnen we niet goedkeuren maar elke politie die wordt aangevallen is verplicht zichzelf te beschermen en als er iets op die jongen zijn hoofd is gekomen dan is dat zijn pech en uiteindelijk heeft ie er zelf voor gekozen om daar te zijn punt!oke nu vraag ik aan peter of hij zijn zoon naar buiten zou sturen om brood te kopen wetende dat er een agressive protest gaande is?denk het niet he peter?die jongen was heel goed op de hoogte wat er gebeurde!kijk peter met zulke stukken van je laat je blijken dat je oneerlijk bent en een smerige oppossitie voert zoals alles en iedereen buiten akp
  Daaag peter je zal nooit van ons winnen remember that my big dutch chease head

  • wim
   Geplaatst op 19 maart 2014 om 9:33 am uur.

   Ook hier is er de pseudoniemencreateur bezig met negatieve aandacht vragen. groetjes van een trotse Nederlander 🙂 O.Ja Kamil een groet van een Westerling. Apropos waarom woon je in het land van de door jou genoemde vergavurde nep-Turken en zionisten? Je mag gaan hoor!:) Moet je wel werken en luisteren naar wat de baas zegt! LOL

  • peter edel
   Geplaatst op 23 maart 2014 om 11:18 am uur.

   Dus iedere demonstrant vraagt erom vermoord te worden? Keurige definitie van fascisme.

 14. Izmir
  Geplaatst op 23 maart 2014 om 6:30 pm uur.

  Peter heb jij toevallig Turkije in crisis gelezen? Kan il je heel erg aanraden. Hoewel er waarachijnlijk niet veel in staat wat jij al niet weet denk ik. Alhoewel door de bospurus boek van jou heb ik weer meer inzivht in de diepe staat gekregen. Wel heel erg ingewikkeld allemaal. Game of thrones is er niks bij haha.

 15. Izmir
  Geplaatst op 23 maart 2014 om 6:32 pm uur.

  De diepten. van bosporus vult Turkije in crisis aan.

 16. Izmir
  Geplaatst op 23 maart 2014 om 6:33 pm uur.

  Ik moet trouwens toegeven dat ik niet de hele boek maar fracties via internet heb gelezen. Sorry

 17. Izmir
  Geplaatst op 23 maart 2014 om 6:36 pm uur.

  Daarmee bedoelde ik de diepte van de bosporus. N n n nabrander

 18. Izmir
  Geplaatst op 23 maart 2014 om 6:47 pm uur.

  Toegegeven de liberale partijen in Turkije waren ook corrupt. Maar Turkije was wel moderner. Turkije leefde ook niet in de stenen tijdperk zoals de Akp aamhangers hier beweren. Tijdens laatste economische crisis heeft Ecevit en Dervis de belastingstelsel van Turkije zorgvuldig aangepakt. Daar heeft de Akp in zijn eerste regerings jaren enorm de vruchten van geplukt. Wij at we nu zien/ zagen is een enorme krediet economie in Turkije. Er zijn enorme gaten in de budget. Handelstekort et etc . Daar boven op komen de gezipark demonstratie en huidige situatie bij. Turkse economie kan een enorme catastrofe tegemoet zien ben ik bang voor. Veel buitenlandse investeerders trekken zich terug. En nee Akp aanhangers. Ik en anderen willen Turkije niet kapot zien gaan.

 19. Izmir
  Geplaatst op 23 maart 2014 om 6:49 pm uur.

  Wijlen Ecevit enige politicus in Turkije die nooit rijk is geworden. Kilicdaroglu overigens ook niet.

 20. Burcu
  Geplaatst op 23 maart 2014 om 10:46 pm uur.

  Bo? ver! Valt niks meer aan te doen aan deze hersen-
  loze mensen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl