zo 17 december 2017, 20:45 uur

Vragen over uitspraken minister over EU-lidmaatschap Turkije

TimmermansDe ChristenUnie Kamerleden Segers en Voordewind hebben vandaag (dinsdag 18 februari) schriftelijke vragen gesteld aan minister Timmermans (Buitenlandse Zaken) over diens uitspraken tijdens een recente Turks-Nederlandse top. Timmermans zou daar tegen zijn Turkse ambtgenoot hebben gezegd dat Turkije van harte welkom is in de EU.

Het is „onverstandig en ongepast” om Turkije al welkom te heten als EU-lidstaat, terwijl nog lang niet zeker is of het land ooit aan de voorwaarden daarvoor zal voldoen aldus de CU-Kamerleden. Volgens het Reformatorisch Dagblad wijzen ze de minister erop dat “Turkije journalisten vervolgt, Cyprus niet erkent, dat de Turkse regering corrupt is en dat Turkije de Armeense genocide niet erkent”.Er zijn 2 reacties

  1. Kemal
    Geplaatst op 27 april 2014 om 3:03 pm uur.

    Turkije krijgt subsidie 900 miljoen euro per jaar van de EU.

  2. wim
    Geplaatst op 29 april 2014 om 5:03 pm uur.

    tsja… dat lijkt duidelijk een vraag om opheldering!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl