zo 17 december 2017, 20:44 uur

Proces tegen advocaten in Turkije

JustitieIn Istanbul start vandaag een proces tegen bestuursleden van de Orde van Advocaten. Zij worden ervan beschuldigd dat ze rechters hebben beïnvloed in de zaak tegen militairen die in 2003 een staatsgreep zouden hebben beraamd meldt de NOS. De advocaten van de militairen kregen vorig jaar bij de behandeling van die zaak nauwelijks het woord. Toen zij protesteerden, werden zij de rechtszaal uitgestuurd.

De rechter vroeg de Orde daarna om nieuwe advocaten te benoemen. Deken Ümit Kocasakal en de andere bestuursleden weigerden dat. De volgende dag beklaagde Kocasakal zich tijdens de zitting over de gebrekkige rechtsgang.Er zijn 2 reacties

  1. Izmirli
    Geplaatst op 7 januari 2014 om 12:50 pm uur.

    Dagdan gelen sehirdekini kovar. Men uit de bergen verjaagt de mensen uit de stad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl