wo 17 januari 2018, 00:18 uur

Turkije wil Patriots langer houden

patriot.2012Turkije heeft de NAVO gevraagd om de Patriot-missie aan de Syrische grens met een jaar te verlengen. Syrië vormt voor Turkije een “aanhoudende, ernstige bedreiging”, staat in de Turkse brief aan het bondgenootschap meldt De NOS.

De Patriot-raketten zijn geleverd door Nederland, Duitsland en de Verenigde Staten. Ze staan op drie plaatsen langs Turks-Syrische grens, die 910 kilometer lang is.

De Patriots hebben nog niet in actie hoeven komen. Toch is duidelijk dat de dreiging vanuit Syrië nog steeds serieus is, zegt een NAVO-functionaris tegen het Franse persbureau AFP. Dat wijst erop dat de NAVO wel voor verlenging voelt. Lees verder op NOS.nl.Er is 1 reactie

 1. hatice
  Geplaatst op 14 november 2013 om 1:48 am uur.

  welke concrete dreiging?

  is Turkije weer van plan terroristen te bewapenen dan?

  de laatste wapens zijn door GRiekenland onderschept onderweg naar Syrie via Turkse wateren…

  en we weten al dat Turkije spijt heeft van het steunen van fundamentalistische organisaties in Syrie en daarbuiten die wat keeltjes hebben afgesneden hier en daar.

  en Ook is al bekend dat door het mislukte buitenlandse beleid van Turkije inzaske Syrie de binnenlanfse spanningen behoorlijk zijn opgeloipen. Zo hoog dat er tot nog toe geen kamervragen zijn beantwoord…door de AKP wordt het syrie beleid gezien als gezichtsverlies, miljoenen verlies en uitstel van de sunni islamitische suprematie in het MO…

  maar waar is het concrete gevaar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl