do 18 januari 2018, 01:22 uur

Debat over nieuwe vormen van journalistiek

jourWat gebeurt er als de mainstream media falen? Daarover gaat Mediamatic op zaterdag 16 november met leidende journalisten uit Nederland en Turkije in discussie. Met Cem Aydogdu en Engin Onder van 140journos, Mark Blaisse, Emin Özmen en Eric Smit. Thieu Besselink van The Learning Lab treedt op als moderator. Dit evenement vindt plaats in het kader van Park, een bottom-up tentoonstelling en onderzoeksruimte waarin de belangen van de Turkse protesten centraal staan. Na de paneldiscussie is er een vol programma met traditioneel Turkse muziek, eten en films.

Tijdens de protesten in Turkije dit jaar liet de mainstream media het afweten. Op 1 juni 2013, terwijl CNN International live verslag uitbracht van de harde strijd tussen burgers en politie, toonde CNN-Turk Spy in the Huddle, een driedelige BBC-documentaire over pinguïns. Engin Onder en Cem Aydogdu zetten het Twitter platform 140journos op. Het platform groeide al snel uit tot de meest betrouwbare bron van informatie voor de internationale pers.

De leidende Turkse fotojournalist Emin Özmen zal deze avond zijn documentaire-film Witnessing Gezi in premiere laten gaan. Uit Nederland zijn aanwezig de onderzoeksjournalist Eric Smit (voormalig adjunct-hoofdredacteur bij Quote) en Mark Blaisse, die de afgelopen jaren omvangrijke ervaring opdeed als journalist onder repressieve regimes.

Mediamatic Fabriek, VOC-kade 10, Oostenburg AmsterdamEr zijn 6 reacties

 1. alper
  Geplaatst op 12 november 2013 om 3:53 pm uur.

  gaan jullie maar lekker praten over jullie mislukte plannetje. Stelletje landverraders. Turkije krijgen jullie niet klein.

  • wim
   Geplaatst op 12 november 2013 om 7:23 pm uur.

   Tsja Alper… nu kan je enige andere info tot je nemen en dan ga je weer schelden. Ik zou, indien je verstandig bent, gewoon heengaan en daarna met kritiek komen en niet vooraf gaat blaten als een schaap. Kom op zeg… heb jij op jouw school niet geleerd zelf te denken en te beslissen??

   • Alper
    Geplaatst op 13 november 2013 om 10:05 am uur.

    wat heeft dit met school te maken. Waar heb je het over!!
    Waar heb je gelezen dat ik weer aan het schelden ben.

    Hieruit blijkt weer dat je echt het niveau hebt van een PVVer.

    • wim
     Geplaatst op 13 november 2013 om 12:01 pm uur.

     Dat bedoel ik! 🙂

     • alper
      Geplaatst op 13 november 2013 om 9:23 pm uur.

      Kritisch redeneren en schelden zijn twee verschillende dingen. Heb jij de basisschool wel afgemaakt.

 2. Burcu
  Geplaatst op 19 november 2013 om 11:08 pm uur.

  Typisch Turks! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl