zo 17 december 2017, 20:45 uur

Irritatie tussen Duitsland en Turkije

DL.TRTurkije en Duitsland hebben elkaars ambassadeur op het matje geroepen. Dat meldt de NOS. Volgens de zender is Turkije boos over de opmerkingen die bondskanselier Merkel begin deze week over de protesten in Turkije maakte. Duitsland wil nu niet verder praten over toetreding van Turkije tot de EU.

Merkel zei dat de Turkse politie “veel te hard” heeft opgetreden tijdens de protesten tegen de regering van premier Erdogan. Volgens de Turkse minister van Europese Zaken Bagis maakte ze die opmerkingen alleen maar om kiezers achter zich te krijgen. In september zijn er parlementsverkiezingen en Duitsland heeft een grote Turkse gemeenschap.

Inmiddels hebben de ministers van Buitenlandse Zaken van Turkije en Duitsland elkaar vandaag ontmoet in een poging de opgelopen spanning tussen beide landen te verlichten. Volgens Duitsland was de sfeer tijdens het gesprek “constructief en vriendelijk” en is er gesproken over de relatie tussen Turkije en Europese Unie.

Bron/Lees verder op NOS.nl.Er zijn 3 reacties

 1. serk
  Geplaatst op 22 juni 2013 om 3:02 pm uur.

  ja irritatie omdat die kutduitsers bang zijn van hun grootste concurrent…

 2. Amsterdammer
  Geplaatst op 22 juni 2013 om 5:48 pm uur.

  Concurrent!!! Nog wel even,over een paar jaar gaan ze over op de slijmmodus,ach Aba Turkei is eine shone land:)))))

 3. Dekschip
  Geplaatst op 25 juni 2013 om 2:38 am uur.

  Tjah… De leiders van Europa zien de kip met de gouden eieren vertrekken..
  Die balen natuurlijk dat de boer de eieren uitdeelt ipv afgeeft..

  Zeg maar.. “Buh bye buji buji Erdogan…”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl