zo 21 januari 2018, 03:59 uur

Weer protest tegen de Turkse Ilisu-dam

Ilisu_DamAfgelopen week vond er een grote protest conferentie plaats tegen de Turkse Ilisu-dam bij het plaatsje Hasankayef. Diverse internationale archeologen, ecologen en bewoners van rivierdalen kwamen elkaar tegen op een symposium schrijft het Nederlands Dagblad.

Ze protesteren omdat tienduizenden mensen door het project hun land en bestaansmiddelen dreigen te verliezen. Ook wordt de Tigris rivier bedreigd door een ongekende milieuramp en worden 12.000 jaar oude cultuurschatten uit Mesopotamië vernietigd, inclusief de eeuwenoude stad Hasankayef.

Volgens de krant hebben de protesten weinig effect: premier Erdogan heeft financiers in Turkije zelf gezocht, en is vastbesloten zijn plan door te zetten. Lees het uitgebreide artikel hier.Laat als eerste een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl