zo 21 januari 2018, 03:57 uur

PKK begint vandaag met terugtrekking

strijderDe strijders van de Koerdische PKK beginnen vandaag met de terugtrekking van Turks grondgebied meldt de NOS. In groepen zullen ze zich terugtrekken naar hun kampen in buurland Irak. Daarmee wordt een belangrijke stap gezet in het vredesproces tussen de Koerden en Turkije. Een bloedige strijd die al zo’n dertig jaar duurt.

De terugtrekking is het resultaat van onderhandelingen tussen de gevangen PKK-leider Abdullah Öcalan en de Turkse regering. Onderdeel van de afspraken is dat het Turkse leger tijdens de terugtrekking in het betreffende gebied in het zuidoosten van Turkije geen acties uitvoerLaat als eerste een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl