ma 22 januari 2018, 03:39 uur

Turkije bouwt tweede kerncentrale

japanTurkije heeft vrijdag met het Japanse Mitsubishi Heavy Industries en het Franse Areva een overeenkomst getekend van 22 miljard dollar (16,7 miljard euro) voor de bouw van een nieuwe kerncentrale. Dat meldt NU.nl. De nieuwe centrale komt in de provincie Sinop aan de kust van de Zwarte Zee.

Volgens de nieuwssite werd de ondertekening in Ankara bijgewoond door de Japanse premier Shinzo Abe en zijn Turkse collega Recep Tayyip Erdogan(FOTO). Volgens Erdogan zal de bouw 10 jaar duren, maar wordt ernaar gestreefd de centrale eerder in gebruik te nemen. Bron/Lees verder op NU.nl.Laat als eerste een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl