do 18 januari 2018, 12:37 uur

Nieuwe lichting militairen vertrokken naar Turkije

patriot.2012Zo’n 115 militairen zijn vanmorgen vanaf Vliegbasis Eindhoven vertrokken naar de Turkse stad Adana om de Patriot-luchtdoelsystemen te bedienen. De groep lost de huidige lichting Nederlandse militairen af, die na 3 maanden naar huis terugkeert. De staf en het ondersteunend personeel worden volgende maand vervangen.

Er zijn in totaal 250 Nederlandse militairen werkzaam bij de Patriot-eenheid die gezamenlijk met Duitse en Amerikaanse collega’s steden in Zuid-Turkije beschermen tegen mogelijk Syrische raketaanvallen. Het Nederlandse detachement opereert vanaf Incirlik Airbase, een Turks-Amerikaanse vliegbasis nabij de miljoenenstad Adana.De NAVO voert het commando over de 3 eenheden.(via Nieuwsbank)Laat als eerste een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl