do 18 januari 2018, 12:39 uur

‘Turkse pers moet toegelaten worden bij neonazi-zaak’

slachtoffersDe rechtbank in München moet de Turkse pers ook toelaten bij het proces tegen de neonazi’s van de NSU, dat woensdag begint. Dat heeft de hoogste Duitse rechter in kort geding beslist meldt de NOS. De leden van de NSU staan terecht voor wat aanvankelijk de “Dönermoorden” heette. Tussen 2000 en 2006 zijn negen mensen vermoord(FOTO), bijna allemaal Duitsers van Turkse afkomst.

Vooral de Turken waren woedend toen bleek dat hun journalisten geen toegang konden krijgen tot het proces. Maar nu is dat dus herroepen door het hof in Karlsruhe. De zaak was aangespannen door de Turkse krant Sabah.Laat als eerste een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl