ma 22 januari 2018, 03:39 uur

VS noemt uitspraak Erdogan kwetsend

erdogan20114De VS heeft zijn afkeuring uitgesproken over een uitspraak van de Turkse premier Erdogan over zionisme(*). Erdogan noemde zionisme een misdaad tegen de menselijkheid, zoals antisemitisme, fascisme en islamofobie dat ook zijn. Hij maakte de opmerking op een VN-conferentie in Wenen, die bedoeld is om de dialoog tussen religies te bevorderen.

Ook de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, John Kerry, heeft zich scherp uitgelaten over opmerkingen van de Turkse premier. Kerry is momenteel op bezoek in Turkije en veroordeelde tijdens een persconferentie in Ankara de uitlatingen die Erdogan deed.

In Nederland hebben SGP en ChristenUnie in de Tweede Kamer minister Timmermans gevraagd de Turkse ambassadeur op het matje te roepen. Volgens hen moet Erdogan stoppen de relatie met Israël “voortdurend op scherp te zetten” met hatelijke opmerkingen.

(*)Zionisme is de in de 19de eeuw ontstane beweging voor de vestiging van een Joodse staat in Palestina.Er zijn 4 reacties

 1. zim
  Geplaatst op 2 maart 2013 om 1:33 am uur.

  –verwijderd wegens gebruik krachttermen–

 2. human
  Geplaatst op 2 maart 2013 om 9:41 am uur.

  even een kleine herinnering! je praat Nederlands. je bent dus ook een deel een Nederlander en ga aub naar een psycholoog.

 3. Vrouw
  Geplaatst op 2 maart 2013 om 2:16 pm uur.

  Het wordt een keer tijd dat Nederland eens stopt met uitlatingen als ‘op matje roepen’ etc.. Waarom maakt Nederland zich zo druk over Israël? Waarom bemoeit zich Nederland elke keer er mee? Laat Nederland eerst zijn eigen politicus op matje roepen vanwege de al jaren spelende discriminerende en hatelijke houding. Als zij het doen, is er ineens sprake van meningsuiting.. Dan zou Nederland juist blij moeten zijn dat de Turkse premier die zo helder en zo duidelijk ook voor zijn eigen mening uit durft te komen zonder achterbakse politieke taferelen..

 4. Topal
  Geplaatst op 16 maart 2013 om 11:01 pm uur.

  (*)Zionisme is de in de 19de eeuw ontstane beweging voor de vestiging van een Joodse staat in Palestina.:

  Dat is waar, maar wat gebeurt nu onder de zionisten: Waarom bemoeien ze nu overal, elke land, elke maatschappij, elke politiek, waarom willen zij hele wereld onder hun voeten. Wat mankeert er bij die mensen???? Moeten we allemaal voor hun €€€€€ idools pijn leiden???? Zelfs joden zullen dupe van deze gestoorden worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl