zo 21 januari 2018, 04:03 uur

Hoge Turkse onderscheiding voor Nederlandse politicus

LindenDe Nederlandse politicus René van der Linden heeft donderdag uit handen van president Abdullah Gül een hoge Turkse onderscheiding gekregen. De christendemocraat is nu lid van de Orde van de Republiek, de hoogste onderscheiding voor niet-staatshoofden meldt het Algemeen Dagblad.

Van der Linden (69) heeft het eerbetoon te danken aan zijn jarenlange inzet voor de relaties tussen Turkije enerzijds en Nederland en de Europese Unie enerzijds. Bij de uitreiking in het presidentieel paleis in Ankara prees Gül Van der Lindens inzet voor de democratie. Verscheidene Turkse ministers waren daarbij.

Pierre René Hubert Marie (René) van der Linden (Eys, 14 december 1943) is een Nederlands politicus. Hij is een voormalig staatssecretaris en lid van de Tweede Kamer, en is momenteel lid van de Eerste Kamer. Van 6 oktober 2009 tot 28 juni 2011 was hij voorzitter van de Eerste Kamer. Van der Linden is verbonden aan het Christen-Democratisch Appèl (CDA).Laat als eerste een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl