zo 21 januari 2018, 04:00 uur

Leegstand nieuwe woningen dreigt in Turkije

NieuwbouwIn de afgelopen negen jaren zijn in Turkije meer dan zes miljoen nieuwe woningen opgeleverd. Overal in het land komen er nog steeds duizenden nieuwe flats bij, in Istanbul verrezen vele trotse wolkenkrabbers schrijft De Groene Amsterdammer. Maar volgens het blad zijn van de zes miljoen nieuwe woningen nu vier-en-een-half miljoen verkocht. De overige anderhalf miljoen wachten nog op klanten.

De Turkse regering heeft, ondanks deze leegstand, plannen klaar liggen om nog eens zes miljoen woningen uit de grond te stampen. Ook heeft het Turkse parlement vorig jaar een wet aangenomen die alle belemmeringen voor de verkoop van woningen aan buitenlanders heeft weggenomen schrijft het blad.

Deze laatst maatregel heeft nog niet echt geholpen om de leegstand te verminderen. Critici vrezen verder dat de Turken toch niet genoeg geld hebben om met z’n miljoenen tegelijk te verhuizen naar de flats die al zo lang leegstaan. Lees het artikel in De Groene Amsterdammer.Er zijn 2 reacties

 1. borus verdonk
  Geplaatst op 13 februari 2013 om 8:52 pm uur.

  en dan hebben we het nog niet over alle, ook miljoenen, leegstaande vakantiewoningen gedurende tenminste 8 maanden per jaar.
  het vluchtelingenprobleem van de opvang van syriërs kan met één klap worden opgelost, als men bereid is zij/haar naasten (moslimbroeders) te helpen.
  maar ja, HELPEN, hoe schrijf je dat ook al weer in het turks?

 2. Serdar
  Geplaatst op 25 februari 2013 om 1:41 am uur.

  Maak jij je maar geen zorgen over hoe je helpen in het Turks moet schrijven, verbeter je Nederlands maar. moeilijk he hoofdletters gebruiken. Wtf heb je op school gedaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl