zo 21 januari 2018, 04:00 uur

‘Nederlandse militairen in Turkije zijn bezetters’

SoldatenDe linkse Turkse beweging DHKP-C dreigt met aanslagen op de Nederlandse militairen in Turkije. Het dreigement werd geuit door een lid van de Jonge Radicalen, de jeugdbeweging van de verboden DHKP-C. NOS-correspondent Bram Vermeulen sprak met hem. De beweging ziet de buitenlandse militairen als indringers, zei de Jonge Radicaal.

Afgelopen vrijdag blies een zelfmoordterrorist zich op bij de Amerikaanse ambassade in Ankara. Het Jonge Radicalenlid staat daar volledig achter. “Het was een slag tegen het imperialisme. Iedere handeling die zich richt tegen het imperialisme is gerechtvaardigd”, zei hij. Hij ziet de Nederlandse militairen in Turkije als bezetters, die terug moeten naar hun eigen land.

Afgelopen maandag had de bevelhebber van de missie, kolonel Marcel Buis, aangegeven dat de Nederlandse militairen zich geen zorgen maken over hun veiligheid.

Bekijk de reportage van Bram Vermeulen:Laat als eerste een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl