do 18 januari 2018, 06:58 uur

‘Aanslag op Turks-Bulgaarse politicus was een stunt’

aanslag.bulgarijeDe mislukte aanslag zaterdagochtend op Ahmed Dogan, oprichter en voorzitter van de Beweging voor Rechten en Vrijheden, was een stunt. Volgens The Guardian had de schutter, een 25-jarige Turk met de naam Oktai Enimehmedo, het pistool gevuld met pepperspray en twee losse flodders bedoeld om lawaai te maken.

Dogan heeft een Turks-Bulgaarse achtergrond. Hij leidt de Beweging voor Rechten en Vrijheden sinds 1990. Dogan is in opspraak geweest na beschuldigingen van corruptie, maar daarvan werd hij in 2010 vrijgesproken. De moordaanslag op hem zou een door de partij opgezet plan zijn geweest om het imago op te schroeven. Lees verder op Elsevier.nl.Laat als eerste een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl