ma 22 januari 2018, 03:36 uur

Turkse schilder Burhan Dogançay overleden

BurhanDe Turkse schilder Burhan Dogançay is dinsdag overleden. Dat heeft de directeur van het Dogançay Museum in Istanbul woensdag bekendgemaakt schrijft Novum Nieuws. Dogançay was ziek, maar welke ziekte hij onder de leden had bleef onvermeld.

Dogançay paste in zijn kunst vooral graffiti-technieken toe en verscheurde posters en flyers die hij in de stad vond. Zijn museum, dat in 2004 werd geopend, was het eerste museum met eigentijdse kunst in Turkije.

Zijn werk hing wereldwijd in zo’n zeventig musea. Lees verder op Novum/Nieuws.nl.Laat als eerste een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl