zo 21 januari 2018, 04:02 uur

Turkije reageert op moord Koerdische activisten in Parijs

De Turkse regering heeft de ambassades en andere diplomatieke vertegenwoordigingen in Europa onder verhoogde waakzaamheid geplaatst. Dat heeft een Turkse regeringsfunctionaris vandaag gezegd meldt De Telegraaf. De aanleiding is de moord woensdagavond op drie Koerdische activistische vrouwen in Parijs. De aanslag had plaats in het Koerdisch informatiecentrum in de Franse hoofdstad.

Volgens premier Erdogan van Turkije is de moord waarschijnlijk het gevolg van een ruzie binnen de Koerdische Arbeiderspartij PKK. In Koerdische kring werd meteen na de moord naar Turkije gewezen meldt de NOS.

Eén van de slachtoffers is zeer waarschijnlijk Sakine Cansiz(FOTO), mede-oprichtster van de PKK. In Nederland demonstreren Koerden vandaag in Den Haag tegen de aanslag op Cansiz meldt de NOS.Er is 1 reactie

  1. nisa
    Geplaatst op 19 januari 2013 om 5:55 pm uur.

    `wat activisti het zijn alemaal teroristen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl