do 18 januari 2018, 12:31 uur

NAVO besluit dinsdag over inzet Patriots voor Turkije

De NAVO zal dinsdag formeel instemmen met het verzoek van Turkije om het luchtverdedigingssysteem Patriots in te zetten als bescherming tegen aanvallen uit Syrië. Dat is vrijdag in NAVO-kringen vernomen. Het zal naar verwachting nog enkele weken duren voordat de eerste Patriots ter plaatste kunnen zijn.

Nederland, Duitsland en de Verenigde Staten zijn de enige NAVO-landen die dit type systeem hebben. De Turken willen de Patriots ter bescherming van het grondgebied en de bevolking, niet om een zogeheten no-flyzone boven Syrië af te dwingen.

De NAVO zal dinsdag geen getallen plakken op de inzet. Dat is aan de bijdragende landen zelf om te besluiten.

UPDATE – dinsdag 4 december: De NAVO stuurt Patriot-rakketten naar bondgenoot Turkije als verdediging en bescherming tegen Syrische aanvallen. Het bondgenootschap gaf vandaag gehoor aan het Turkse verzoek om stationering van het luchtverdedigingssysteem in het grensgebied met Syrië. (Via NU.nl)Er is 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl